Setari Cookie-uri

20 de Utilizari surprinzatoare ale otetului

Otetul este unul dintre ingredientele cu numeroase utilizari. Noi le-am ales pe cele mai importante dintre ele si cele mai benefice. Speram sa iti fie de ajutor.

13. Ofera stralucire bijuteriilor din argint vechi care s-au inegrit. Daca nu vrei sa apelezi la traditionala metoda cu pasta de dinti, poti sterge bijuteriile cu o carpa inmuiata in otet si isi vor recapata stralucirea pe loc.

14. Indeparteaza mirosul nepacut al caserolelor din plastic care reusesc sa prinda un miros tare neplacut daca sunt utilizate zilnic sau destul de des. Clateste-le cu otet de mere si vor fi din nou ca noi.

15. Impiedica inghetarea geamurilor de la masina pe timp de iarna daca este nevoie sa parchezi masina afara. Realizeaza o solutie din trei parti de otet si o parte apa pe care sa o pulverizezi pe geamuri si ai scapat de griji.

16. Curata de minune termosurile de cafea sau de ceai care prind imediat un miros ciudat. Umple termosul cu apa calda si toarna un sfert de ceasca de otet. Lasa sa actioneze cateva minute si apoi clateste.

Citește și:

17. Distruge bacteriile din carne si o fragezeste. Otetul de mere este recunoscut pentru faptul ca reuseste sa fragezeasca chiar si cea mai tare carne. In acelasi timp distruge si bacteriile care ar putea exista in carnea respectiva.

Citeste si 15 Intrebuintari surprinzatoare ale cafelei

18. Improspateaza respiratia atunci cand mananci ceapa sau usturoi si vrei sa scapi de gustul lor. Clateste gura cu un pic de otet de mere.

19. Hidrateaza cuticulele. Daca ai cuticulele uscate iata ce trebuie sa faci: tine mainile intr-un bol cu otet timp de 5 minute inainte sa iti faci manichiura si vei scapa de aspectul neplacut al cuticulelor uscate.

20. Face manichiura mai rezistenta. Daca oja nu rezista pe unghiile tale din diferite motive iata un sfat util: inainte de a incepe procesul de manichiura te sfatuiesc sa iti pui mainile intr-un bol cu otet apoi sa le lasi sa se usuce. Dupa ce otetul s-a uscat pe maini, se aplica oja ca de fiecare data.

Citește și:

Citeste si 20 de Intrebuintari neobisnuite ale uleiului de cocos

foto: otet de mere, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.