Setari Cookie-uri

Top 10 mancaruri riscante: Otrava din farfurie

Cele mai otravitoare preparate culinare din lume

3. Hot dog

Pare un fel de mancare de mancare nevinovat si il gasim in toate restaurantele tip fast food. Factorul care produce moartea nu se gaseste in compozitia acestora neaparat, desi nu vreau sa ma gandesc prea mult la ce contin. Hot dog-ul declanseaza moartea prin sufocare.

De fapt, in SUA, acestia ocupa primul loc in topul alimentelor care omoara copiii prin asfixiere. Pediatrii din State dau vina pe forma acestuia care blocheaza caile respiratorii.

hot dog

foto shutterstock hot dog

4. Branza Casu marzu

Mai vrea cineva branza cu larve? Nu? Ma gandeam eu. Aceasta este un preparata traditional din Sardinia insa poate fi gasit si in Corsica, desi productia ei a fost scoasa in ilegalitate. In caz ca va intrebati cum se pregateste, branza din lapte de oaie nu se obtine prin fermentare, ci prin putrezire. Produsul este lasat afara cu partea de sus taiata astfel incat sa se poate aseza pe ea o anumita specie de muste. Acestea depun oua din care ies larve. Acest procedeu este menit sa ii ofera o aroma specifica. Problema cea mai mare este alta: larvele pot supravietui in stomac si pot provoca boli serioase in tot organismul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.