Setari Cookie-uri

Top 10 mancaruri riscante: Otrava din farfurie

Cele mai otravitoare preparate culinare din lume

7. Scoici sangerii

Acestea si-au primit denumirea de la lichidul rosiatic din interior. Sunt destul de rare si sunt cultivate in Golful Mexic si cateva zone din Oceanul Pacific. Scoicile se dezvolta la adancimi mult mai mari decat cele obisnuite, in zone foarte sarace in oxigen. De aceea, atunci cand filtreaza apa pentru a-si lua nutrientii necesari, ele pot capta o sumedenie de bacterii sau virusuri care duc la hepatita A, febra tifoida sau dizenterie.

scoici

foto shutterstock scoici sangerii

8. Boabele de soc

Acestea pot fi leacuri minunate pentru raceala sau problemele dermatologice iar din floare se prepara o bautura aromata si racoritoare. Dar frunzele, crengutele si semintele sunt foarte toxice si pot duce la stari puternice de voma, dureri de cap sau abdominale.

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.