Setari Cookie-uri

Top 10 mancaruri riscante: Otrava din farfurie

Cele mai otravitoare preparate culinare din lume

9. Peste Fugu

Este cunoscut si sub denumirea de pestele glob. O portie de 100 grame costa in jur de 400 de dolari. Fugu este o delicatesa asiatica insa necesita extrem de multa atentie atunci cand este preparat. Mai mult de atat, acesta poate fi gatit doar de bucatari special instruiti in acest sens. Organele sale contin tetrodoxina, o toxina extrem de periculoasa pentru corpul uman. Aceasta poate provoca moartea insa are si un alt efect, mult mai infricosator.

Atunci cand nu este ingerata doza letala, substanta paralizeaza corpul si incetineste bataile inimii pana cand devin aproape imposibil de detectat. Cel intoxicat poate fi declarat mort si sfarseste astfel ingropat de viu. Se crede ca preotii voodoo folosesc o substanta asemanatoare pentru a transforma oamenii in zombie.

Persoanele sunt declarate decedate iar preotii se duc sa ii dezgroape la cateva ore, dupa unii la 2 zile de la inmormantare. Leziunile cerbrale sunt ireversibile iar oamenii devin sclavi.

Citește și:

peste fugu

foto shutterstock peste fugu

10. Broasca africana

Data viitoare cand mai dai o fuga pana in Namibia, ar fi bine sa stai departe de broasca africana. Pielea si maruntaiele amfibianului contin substante toxice pentru organismul uman. Cu toate acestea, bastinasii le consuma atunci cand se termina perioada de imperechere, considerand ca isi pierd din toxicitate.

foto prima pagina shutterstock vinete cu branza

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.