Setari Cookie-uri

Top 10 mancaruri riscante: Otrava din farfurie

Cele mai otravitoare preparate culinare din lume

5. Cassava

Radacina acesteia este folosita pentru a face tapioca, in special in America de Sud. Atat timp cat este preparata termic in mod corespunzator, cassava este absolut inofensiva. Daca ramane cruda atunci cand ajunge in stomac, aceasta va elibera doze toxice de cianura.

cassava

foto shutterstock radacina de cassava

6. Sannakji

Adica pe romaneste, pui de caracatita crud. Daca ai curaj sa incerci acest preparat din bucataria traditionala coreeana, trebuie sa il mesteci foarte bine. Tentaculele contin neuroni care pot reactiona la stimuli chiar si dupa ce au fost detasati de corp. Mai mult de atat, au mici ventuze foarte puternice iar acestea se pot lipi de esofag. Astfel, blocheaza caile respiratorii si duc la asfixiere.

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.