Setari Cookie-uri

Apocalipsa aproape? Top 5 scenarii confirmate de specialisti

5 feluri prin care lumea s-ar putea sfarsi chiar maine.

In urma cu doi ani, calendarul mayas care prevedea, in teorie, sfarsitul lumii, era cel mai aprig subiect de discutie. 2012 a trecut si suntem inca aici, bine mersi. Intrebarea cea mare este pentru cat timp suntem in siguranta.

Potrivit specialistilor, exista cel putin 5 variante plauzibile care ar putea duce la sfarsitul lumii.

1. Impact cu un asteroid de proportii

Dincolo de faptul ca un astfel de eveniment catastrofal este una dintre temele preferate ale regizorilor de filme SF, acesta este un scenariu cat se poate de adevarat care s-a intamplat in trecut.

impact asteroid

foto shutterstock asteroid

Desi Bruce Willis a salvat planeta cu cateva bombe atomice, parerile oamenilor de stiinta sunt impartite in acest sens. Exista posibilitatea ca un asteroid sa fie derivat de pe traseul sau cu ajutorul unor rachete insa acest lucru este luat in calcul doar pe hartie. De asemenea, o alta varianta despre care se crede ca ar putea opri un asteroid ar fi bombele de care va spuneam insa nici acestea nu sunt foarte sigure.

Cert este ca dinozaurii au disparut intr-un eveniment de extinctie in masa insa de-a lungul timpului, au existat 5 astfel de fenomene majore la o frecventa de cateva milioane de ani.

Daca s-ar repeta istoria si un alt asteroid de 9 metri, ca cel care a dus la disparitia reptilelor uriase, ar lovi din nou Terra, omenirea nu dispune de mijloace pentru a-l distruge.

NASA a identificat un asteroid de 140 de metri care ar putea lovi Pamantul in 2040. Desi rezultatele acestui impact ar fi tragice, efectele sale nu s-ar intinde la scara planetara.

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.