Setari Cookie-uri

Apocalipsa aproape? Top 5 scenarii confirmate de specialisti

5 feluri prin care lumea s-ar putea sfarsi chiar maine.

4. Vremea scapata de sub control

Chiar daca sunt foarte putine informatii publice cu privire la tentativele oamenilor de a controla vremea, se stiu totusi cateva date despre altfel de incercari. China, cel putin, a demarat un program de manipulare a conditiilor meteo in 2008 pe durata desfasurarii Olimpiadei.

Desi rezultatele acestei tentative nu sunt pe deplin cunoscute, oamenii de stiinta lucreaza la dezvoltarea unor tehnologii care ar putea permite declansarea unor fenomene meteorologice controlate de oameni.

Un astfel de procedeu ar putea fi solutia la problema foametei sau pentru rezolvarea accesului redus la apa potabila. Totusi, un experiment de anvergura scapat de sub control ar putea duce la schimbarea ireversibila a climei si la un sfarsit iminent al omenirii.

5. Glaciatia

Cei mai multi dintre noi au ras copios la filmele din seria Ice Age. Epocile glaciare sunt, insa, realitati cat se poate de concrete si cu siguranta, nu au nimic amuzant. Pe scurt, acestea sunt perioade de timp in care temperatura de la sol si din atmosfera scade vertiginos si creste stratul de gheata.

Aceasta poate insemna moartea vegetatiei, fapt care va produce un dezechilibru serios in ecosistem. Intai mor animalele ierbivoare, apoi cele carnivore din cauza lipsei de hrana.

Apa potabila devine, de asemenea o problema serioasa, dincolo de temperaturile atat de scazute incat fac imposibila viata pe planeta. De-a lungul timpului, au existat 5 astfel de evenimente majore si alte cateva de dimensiuni mai mici.

foto prima pagina shutterstock femeie pe fundal dramatic

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.