Setari Cookie-uri

Apocalipsa aproape? Top 5 scenarii confirmate de specialisti

5 feluri prin care lumea s-ar putea sfarsi chiar maine.

2. Razboi nuclear

Intr-o lume atat de moderna, posibilitatea unui razboi nuclear pare din ce in ce mai indepartata si oamenii nu mai par atat de preocupati de acest aspect ca in timpul Razboiului Rece. Chiar si asa, amenintarea exista si este cat se poate de reala. SUA, Rusia, Coreea de Nord, China sunt doar cateva dintre tarile care ocupa locurile fruntase in topul puterilor nucleare.

Oamenii de stiinta arata ca planeta si implicit, omenirea, nu si-ar putea reveni dupa un conflict atomic mondial.

Detonarea a 100 de bombe ar duce la o iarna nucleara. Pe scurt, aceasta inseamna ca soarele va fi acoperit de o patura densa de resturi si fum. Putinele ploi care vor exista vor fi acide si vor distruge plantele la contactul cu acestea.

Soarele va ramane acoperit pentru o perioada de luni sau chiar ani, timp in care temperatura la nivelul planetei va scadea simtitor. In lipsa luminii naturale, plantele si copacii vor muri, urmate de animalele ierbivore apoi de cele carnivore.

De 10 ori mai multe arme nucleare ar duce la disparitia completa vietii pe pamant.

3. Razboi biologic

O alta modalitate prin care omenirea ar putea pieri este o pandemie. Panica starnita de virusul H5N1 a readus atentia asupra acestei amenintari. Oamenii de stiinta au descoperit ca virusul trece prin mutatii neasteptate si se poate raspandi mult mai repede.

Cu toate acestea, intreaga populatie a planetei nu ar putea fi eradiacata de un singur virus. Pentru asta, fiecare persoana de pe pamant ar trebui infectata in acelasi timp cu un virus care omoara in cateva zile, astfel incat sistemul imunitar sa nu aiba timp sa riposteze cu anticorpi.

Chiar si asa, urmarile unei pandemii ar fi cele care ar putea pune capat vietii pe pamant, cel putin asa cum o stim noi. Panica ar putea duce la consumarea rapida a resurselor, revolte sau razboaie civile.

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.