Setari Cookie-uri

Lamaia: 15 utilizari surprinzatoare

Descopera intrebuintarile surprinzatoare ale lamailor!

Lamaia nu ajuta doar la realizarea unei bauturi racoritoare de vara. Aceste fructe minune trebuie exploatate la adevarata lor valoare si cu siguranta nu te-ai fi gandit la unele utilizari pe care ai sa le descoperi mai jos.

foto: lamaie si esenta de lamaie, Shutterstock

1. Lamaia previne aparitia pietrelor la rinichi

Un consum regulat de suc de lamaie cu apa plata creste productia naturala de citrat urinar, o substanta chimica ce se regaseste in urina si previne formarea de cristale ce se pot transforma in pietre.

2. Controleaza presiunea sangelui

Lamaile contin potasiu care controleaza presiunea sangelui si reduce senzatia de greata si ameteala.

3. Trateaza problemele respiratorii

Apa plata cu lamaie reduce productia de flegma si astfel te ajuta sa respiri mai bine.

Citeste si ASPIRINA: 15 utilizari neobisnuite

4. Lamaia trateaza artrita si reumatismul

Pentru ca lamaia este un diuretic ea va ajuta la productia de urina ce reduce inflamatia prin eliminarea toxinelor si a bacteriilor in timp ce actioneaza usor impotriva artritei si a reumatismului.

Citește și:

5. Are efect anti-imbatranire

Datorita continutului ridicat de antioxidanti imbunatateste aspectul tenului si lupta impotriva ridurilor fine. Impiedica producerea de radicali liberi raspunzatori pentru imperfectiunile pielii.

6. Trateaza infectiile

Amesteca sucul de lamaie cu apa si pulverizeaza pe zonele infectate. Rana se va vindeca usor datorita proprietatilor antibacteriene.

Citeste si: 15 Utilizari neasteptate ale cojilor de ou

7. Lamaia imbunatateste sanatatea orala

Sucul de lamaie opreste sangerarea gingiilor si previne aparitia cariilor.

8. Curata si albeste unghiile

Daca vrei sa ai maini frumoase fara sa apelezi la serviciile unei manichiuriste poti avea incredere in urmatorul sfat: amesteca sucul de la o jumatate de lamaie cu o cana de apa calda si stai cu mainile in aceasta mixtura timp de 5 minute.

Citește și:

9. Trateaza matreata

Daca ai matreata sub forma de cojite care se descuameaza si iti dau senzatia de mancarime poti sa apelezi la doua linguri de suc de lamaie pe care sa le intinzi bine pe scalp si sa masezi. Clateste cu apa calduta.

Citeste si: 15 Intrebuintari surprinzatoare ale cafelei

10. Lamaia trateaza durerile de cap

Sucul de lamaie adaugat intr-o cana de ceai face minuni pentru durerile de cap. Un remediu ieftin si la indemana oricui.

11. Este utilizata pentru curatarea zonei intime

Sucul de lamaie diluat in apa este un inlocuitor pentru gelurile de igiena intima. Este un antiseptic puternic benefic pentru flora vaginala.

12. Elimina mirosul de fum

Si aici ma refer la fumul produs de semineu pentru ca nu este nimic mai neplacut decat sa stai langa semineu intr-o seara romantica s sa miroasa a fum. Data viitoare cand stai langa un semineu arunca cateva coji de lamaie in foc pentru a elimina mirosul greoi si inecacios.

Citește și:

    Citeste si 20 de Intrebuintari neobisnuite ale uleiului de cocos

    13. Lamaia reduce simptomele astmului

    Doua linguri de suc de lamaie inainte de fiecare masa si inainte de somn pot reduce semnificativ simptomele astmului.

    14. Mentine aerul proaspat in frigider

    Se intampla adesea ca in frigider sa se instaleze fel si fel de mirosuri neplacute si sa fim nevoite sa il spalam chiar daca am mai facut asta si cu cateva zile in urma. Pentru a evita acest lucru stoarce o lamaie pe un disc din bumbac si lasa-l cateva ore in frigider pentru ca mirosurile neplacute sa dispara.

    15. Tine insectele la distanta de bucatarie

    Spray-urile impotriva gandacilor sunt de cele mai multe ori toxice pentru ca cele mai putin periculoase pentru sanatate nu sunt eficiente si nu isi fac treaba asa cum ar trebui. Pentru a tine insectele departe de bucatarie putem stoarce putina lamaie in fiecare coltisor, gaura si crapatura la vedere si insectele nu se vor mai apropia de bucataria ta. Aceasta regula este valabila pentru intreaga casa.

    Citește și:

      Citeste si 15 Utilizari neasteptate ale bicarbonatului de sodiu

      foto: limonada, Shutterstock

      Vizionare placuta


      Kudika
      30 Iunie 2014
      Echipa Kudika

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.