Setari Cookie-uri

Top 7 prostituate celebre in istorie

Cele mai cunoscute femeie de moravuri usoare

4. Yu Xuanji

Prostituata a trait intre 844-868 d. Hr, in Chang’an. Ea a devenit intai cunoscuta pentru poemele sale emotionante, pline de sentiment. Chiar daca cele mai multe dintre ele s-au pierdut, pana la noi au ajuns in jur de 50 dintre lucrarile sale.

Inca de la o varsta frageda, Yu Xuanji a trait in Cartierul Placerilor si la 16 ani a devenit concubina lui Li Yi. Sotia legitima a acestuia a devenit foarte geloasa si in urma presiunilor ei, barbatul a parasit-o pe Yu in munti. Ea a trait singura o perioada apoi s-a intors pe jos, fara bani, pana in Chang’an. Din nou, ea s-a intretinut din prostitutie pana cand a devenit „preoteasa taoista”. Aceasta nu avea insa nimic pios in menire si cel mai probabil, Yu trebuia sa „tina companie” vizitatorilor.

In tot acest timp, ea isi banuia menajera ca are o aventura cu iubitul ei. Din gelozie, a batut-o pe femeie pana la moarte apoi a ingropat-o superficial in gradina. Mirosul a dat-o insa de gol si a fost executata prin decapitare.

Citește și:

5. Sally Salisbury

Frumoasa englezoaica s-a nascut in ultimii ani ai secolului XVII-lea. sally salisbury Desi intai a vrut sa devina croitoreasa, fata a fost concediata si trimisa acasa. Tatal ei a pedepsit-o aspru si a tinut-o legata si batuta o noapte intreaga. Spre dimineata, ea a reusit sa fuga si s-a oprut in cartierul londonez St Giles. La 14 ani, ea a devenit una dintre cele mai faimoase prostituate din zona, cautata de clienti nu doar pentru frumusetea sa ci si pentru inteligenta si farmec.

Banii au inceput sa curga de la barbatii instariti care o frecventau insa din cauza temperamentului ei, nu ramaneau prea mult in viata ei.

In 1723, ea a avut un conflict aprins cu unul dintre clientii ei fideli si l-a injunghiat pe acesta cu un cutit de paine. Desi ranile nu au fost foarte grave iar barbatul a iertat-o, Sally a fost condamnata la un an de inchisoare.

Citește și:

Femeia s-a stins in ultimele luni ale sentintei din cauza unei boli, cel mai probabil fiind vorba despre sifilis.

6. Barbara Payton

Barbara parea sa aiba o cariera promitatoare ca actrita si model in anii ’50. Regizorii de la Hollywood o plateau pe frumoasa blonda cu mai mult de 10 000 de dolari pe saptamana.

Acestia au devenit din ce in ce mai sceptici in ceea ce o priveste din cauza stilului ei de viata si a numeroaselor aventuri amoroase compromitatoare cu barbati insurati. Barbara a inceput sa bea din ce in ce mai mult si petrecea pana in zori. In aceasta perioada, ea a incercat sa se sinucida in cateva randuri cu pastile.

Viata ei a mers din rau in mai rau si, ramasa fara slujba, a s-a intretinut din prostitutie si a ajuns in cele din urma sa traiasca pe strada.

In 1967, ea s-a intors in casa parinteasca insa s-a stins din viata din cauza unei insuficiente hepatice, la varsta de 39 de ani.

Citește și:

7. Theodora

Una dintre cele mai puternice femei din istoria Imperiului Bizantin a lucrat ca prostituata in copilarie, prin bordelurile ieftine din Constantinopol. La 20 de ani, ea a reusit sa fuga din mainile amantului ei abuzic si s-a convertit la crestinism.

Ca sa se intretina, Theodora a invatat sa toarca si in acest moment, l-a cunoscut pe Iustinian I. Desi nu a avut o functie oficiala, influenta ei s-a facut simtita asupra chestiunilor de stat.

Ea este cea care a propus pedeapsa cu moartea pentru violatori, a dat dreptul femeilor sa ceara divort, a abolit scalvia sexuala si a deschis un soi de centre de reeducare pentru fostele prostituate. Aici, femeile deprindeau o meserie si reuseau sa se intretina singure.

Theodora a murit la 49 de ani din cauza unui cancer de san si a fost inmormantata in biserica Sfintii Apostoli din Constantinopol. Wa a fost canonizata si este sarbatorita in rit ortodox pe 14 noiembrie.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock femeie cu toca

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.