Setari Cookie-uri

Cele 4 tipuri de temperament uman

Descopera in ce tipologie psihologica te incadrezi

Temperamentul melancolic

Aici intra oamenii cu mai putina energie si incredere in sine. Au tendinta sa fie destul de pesimisti si se urnesc mai greu. Nu se simt bine in preajma oamenilor noi si vorbesc de regula cu ton aproape soptit.

Atunci cand sunt nevoiti sa vorbeasca in fata unei multimi, fie ca este vorba de colegii de clasa sau de munca, devin timorati iar discursul lor aproape ca nu este insotit de niciun gest. Mai mult de atat, mainile si picioarele lor stau foarte aproape de corp, daca nu cumva chiar incrucisate, in gesturi subconstiente de autoaparare.

Chiar daca se apropie mai greu de oameni, atunci cand leaga prietenii, sunt foarte sinceri, spun exact ce cred si dau dovada de multa loialitate.

Prefera sa lucreze singuri sau intr-o echipa foarte mica si, chiar daca nu fug de responsabilitati, evita pe cat se poate pozitiile de conducere. Nu suporta foarte usor criticile dar daca sunt argumentate fara urma de rautate, vor invata din acestea.

Citește și:

Sunt persoane care se tem de ridicol si au foarte mult bun simt. Empatizeaza usor, au suflete calde si leaga relatii trainice. Poate face performanta la scoala sau la locul de munca daca nu sunt presati de timp si au libertate de exprimare.

Temperamentul flegmatic

Oamenii cu astfel de temperament sunt foarte calmi si nu isi afiseaza emotiile. De aceea, cei din jurul lor nu ii pot citi daca si numai daca ii cunosc foarte bine. Isi stapanesc tot timpul senimentele si nu le place sa ii iei prin surprindere. Flegmaticii sunt prudenti si nu sunt genul care sa isi asume riscuri foarte mari. Isi cantaresc foarte bine optiunile si le evalueaza cu mult sange rece. De multe ori sunt foarte sarcastici dar ironia lor este foarte fina.

In situatiile in care trebuie sa vorbeasca in public, sunt stapani pe ei si au un ritm potolit al discursului. Nu fac foarte multe gesturi dar pot fi foarte expresivi, chiar daca de regula mimica lor este retinuta.
Nu au prejudecati si sunt persoane foarte placute insa pot fi ofensati destul de usor daca sunt intrerupti, pusi la indoiala sau banuiti pe nedrept.

Citește și:

Desi se pot adapta destul de bine, evita situatiile noi si se simt foarte bine in activitatile de rutina. Stiu cum sa se organizeze si sunt foarte eficienti chiar si atunci cand au foarte mult de munca. Au foarte multa rabdare si sunt foarte consecventi. De aceea, persoanele din jurul lor le cer sfatul cu incredere si le place sa ii indrume pe ceilalti.

Totusi, au momente cand sunt absolut nepasatori si pot da dovada de insensibilitate.

foto prima pagina shutterstock femei elegante

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.