Setari Cookie-uri

6 Pasi pentru a trece peste provocarile de zi cu zi

Provocarile fac viata interesanta, depasirea lor da sens vietii.

De cate ori ti s-a intamplat sa te gandesti ca viata este nedreapta si ca nu ai puterea sau sustinerea necesara pentru a putea merge mai departe?

De cate ori te-ai simtit trista si fara chef de viata?

De cate ori ai trecut prin provocari, care ti-au marcat cursul vietii?

Cu siguranta fiecare dintre noi, a trecut la un moment dat in viata, prin situatii care i-au zguduit echilibru interior si care, poate, au lasat-o mai vulnerabila in fata vietii.

Inainte de a merge mai departe, este foarte important sa intelegem ca provocarile sunt necesare pentru cresterea si evolutie individuala. Ele ne dezvolta abilitatile si ne slefuiesc personalitatea. Dar cel mai important, provocarile ne ajuta sa descoperim cine suntem cu adevarat si cum ne comportam in momentele dificile din viata.

Cand lucrurile merg bine, ne simtim fericiti, increzatori, insa momentele dificile sunt cele care ne arata cine suntem cu adevarat.

Citește și:

Fiecare dintre noi, a venit cu un scop pe acest Pamant si are capacitatea de a face orice isi doreste.
Este adevarat ca fiecare dintre noi are parte de provocari in viata de zi cu zi. Insa pentru a le putea depasi si a ne putea trai scopul vietii, trebuie sa ramanem concentrati pe a ne mentine pozitivi si a vedea mereu partea plina a paharului, chiar daca uneori poate parea chiar imposibil.

In continuare voi prezenta 6 pasi care sa ne ajute sa depasim orice obstacole si a ne putea ridica de fiecare data, mai puternice si mai determinate:

1. Pastreaza mereu o atitudine pozitiva, in loc de una negativa!

Indiferent cat de mari par provocarile pe care le intampini, o atitudine pozitiva te va ajuta intotdeauna sa le depasesti mai repede si mai usor. Gandurile negative, nu fac decat sa iti sporeasca tensiunea si sa te indispuna, si implicit, nu te vor ajuta cu nimic la depasirea obstacolelor. Invata sa iti cultivi o atitudine pozitiva si vei reusi sa te ridici mereu deasupra incercarilor vietii, mai puternica si mai determinata!

Citește și:

2. Nu renunta niciodata!

Oricat de grele par sa fie provocarile pe care le intampini, nu renunta niciodata la a merge mai departe si mai departe, pana cand vei reusi! Poate ca uneori lucrurile nu se vor rezolva dupa prima incercare, insa daca perseverezi cu incredere si rabdare, vei vedea ca, mai devreme sau mai tarziu, vei obtine rezultatele pe care ti le doresti. Singurul mod in care nu vei reusi, este daca vei renunta!

3. Provoaca-te si incearca lucruri noi in fiecare zi!

Nu este important daca vei reusi sau nu, din prima! Important este sa incerci mereu lucruri noi, sa te provoci singura sa faci lucruri pe care nu le-ai facut pana acum. Numai asa vei creste si iti vei dezvolta noi abilitati care sa iti slefuiasca personalitatea. Nu poti deveni mai puternica, daca nu te antrenezi, nu-i asa? :)

4. Intreaba-te in fiecare zi daca esti fericita!

Citește și:

Daca ceva nu te face fericita, va trebui sa gasesti un mod de a face o schimbare. Nu mai permite ca factori exteriori tie, sa iti afecteze starea de bine! Daca nu poti schimba anumite lucruri (persoanele din anturaj, jobul, etc), incearca pe cat posibil sa nu mai lasi ca acestia sa te umple de energie negativa.

Concentreaza-te pe lucrurile si persoanele care te fac sa te simti fericita, care iti ampifica energia pozitiva si starea de bine.

5. Zambeste! :)

Atunci cand zambesti, intreaba stare ti se schimba. Te simti mai bine, mai frumoasa, mai increzatoare. Iar cand oferi un zambet celor din jor, ii vei determina sa zambeasca si ei, iar astfel, ai sanse mai mari sa le schimbi si lor dispozitia, sa ii faci sa se simta mai bine... Iar astfel, energia pozitiva creste! Ce e mai frumos, decat un zambet sincer? :)

6. Nu te compara cu altii si da-ti voie sa te bucuri de micile realizari!

Citește și:

Nu are importanta ca altii obtin lucrurile pe care ti le doresi si tu, mai repede sau mai usor. Nu iti pierde timpul si energia urmarindu-i pe ceilalti sau comparandu-te cu ei. Singura persoana pe care trebuie sa o intreci, este persoana care ai fost ieri! Ofera-ti ocazia sa sarbatoresti micile succese! Fiecare dintre ele, te va aduce mai aproape de rezultatele dorite. Asa ca, bucura-te de ele, sunt ale tale!

Indiferent de cat de mari pot parea provocarile pe care le intampinam in viata, este important sa ne mentinem intotdeauna o atitudine pozitiva, sa nu renuntam niciodata si sa invatam sa vedem mereu jumatatea plina a paharului!

Nu uita! Toata puterea si resursele se afla in tine! Cauta-le, descopara-le si foloseste-le cu incredere! Vei reusi intotdeauna!

Cu drag,
Andreea (www.femeieimplinita.com)

foto interior si prima pagina Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.