Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Antoine de Saint-Exupery

Limpede nu vezi decat cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii.

Antoine de Saint-Exupery, pe numele sau complet Antoine Marie Jean-Baptiste Roger, viconte de Saint-Exupery este iubit de cititori in primul pentru frumoasa poveste „Micul print”. antoine de saint exupery

Aceasta este una dintre cele mai faimoase carti din lume si a fost tradusa in peste 100 de limbi ale pamantului.

Mai putin cunoscut este faptul ca Saint-Exupery a fost pilot in aviatia militara franceza.

De altfel, el s-a stins din viata in 1944, atunci cand avionul pe care il pilota deasupra Marii Mediterane a fost doborat.

Trupul sau nu a fost recuperat niciodata insa la mai bine de 40 de ani de la incident, din larg s-a recuperat o bratara cu numele sau si mai tarziu, in 2003, au fost gasite bucati din avion.

Dincolo de povestea printului calatori printre stele, printre cele mai indragite opere ale sale sunt Terre des Hommes si Pilote de guerre, simboluri ale filosofiei umaniste de viata a autorului.

Citește și:

Arta

Invata-ma arta pasilor marunti!

Boala

Razboiul nu este o aventura. Este o boala. Este ca tifosul.

Brate

Caci ce mila e aceea care nu ia in brate pentru a legana?

Copil

Copilul este aidoma albinei care aduna nectarul pentru a face miere. Copilul preface totul in miere.

Cuvinte

Nu am sa incerc sa te divid pentru a te cunoaste. Tu nu esti nici acest act, nici celalalt, nici suma lor. Nici acest cuvant, nici celalalt, nici suma lor. Nu te voi judeca nici dupa aceste cuvinte, nici dupa aceste acte. Ci voi judeca actele si cuvintele dupa tine. Iti voi cere, in schimb, sa ma asculti.

Diamant

Cand gasesti un diamant care nu-i al nimanui, e al tau. Cand gasesti o insula care nu-i a nimanui, e a ta. Cand ai cel dintai o idee, o brevetezi: e a ta! Asa ca eu sunt stapanul stelelor, pentru ca nimeni inaintea mea nu s-a gandit vreodata sa le stapaneasca.

Dragoste

Dragostea - iluzia este sa o intalnesti, cand de fapt ea se invata.

Citește și:

Dreptate

Dreptatea este de a-l cinsti pe pastrator in numele a ceea ce pastreaza. La fel de mult precum ma cinstesc pe mine insumi. Caci el reflecta aceeasi lumina. Oricat de putin vizibila ar fi in el aceasta lumina. Dreptatea este sa-l consideri ca vehicul si ca drum.

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.