Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Antoine de Saint-Exupery

Limpede nu vezi decat cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii.

Explicatii

Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea intruna explicatii.

Flori

Nu trebuie sa iti pui mintea cu florile. Trebuie doar sa le privesti si sa le mirosi. Floarea mea imi inmiresma toata planeta, insa eu nu am stiut sa ma bucur de lucrul acesta.

Greseala

Greseala a unuia, reusita a altuia, sa nu te preocupe asemenea imparteli. Nimic nu e fertil decat marea colaborare a unuia prin celalalt. Miscarea ratata slujeste miscarii ce reuseste. Iar miscarea ce reuseste arata celui ce a gresit scopul pe care il urmareau amandoi. Cel ce afla infinitul il afla pentru toti.

Inima

Limpede nu vezi decat cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii.

Judecata

Exista doua judecati. Cea pe care o faci altora. Si cea pe care o faci asupra ta.

Lacrima

Atat de tainic e taramul lacrimii!

Maturitate

Copiilor le cer iertare ca am inchinat aceasta carte unui om mare. Am un motiv serios: acest om mare e cel mai bun prieten, din cati am eu pe lume. Mai am un motiv: acest om mare poate sa priceapa totul, chiar si cartile pentru copii. Am si al treilea motiv: acest om mare traieste in Franta, unde sufera de foame si de frig. Are multa nevoie de mangaiere. Daca toate motivele infatisate nu sunt de ajuns, tin ca aceasta carte s-o inchin atunci copilului de odinioara, pentru ca si acest om mare a fost candva copil. Toti oamenii mari au fost candva copii. Dar putini isi mai aduc aminte.

Citește și:

Moarte

In moartea unui om moare o lume necunoscuta.

Nevoie

Tu nu esti inca pentru mine decat un baietas, aidoma cu o suta de mii de alti baietasi. Iar eu nu am nevoie de tine. Si nici tu n-ai nevoie de mine. Eu nu sunt pentru tine decat o vulpe, aidoma cu o suta de mii de alte vulpi. Dar daca tu ma imblanzesti, vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi, pentru mine, fara seaman in lume. Eu voi fi, pentru tine, fara seaman in lume...

Oameni

Oamenii? Sa tot fie, cred, vreo 6-7 la numar. Cu ani in urma, i-am zarit o data... Nu se stie insa niciodata unde-i poti gasi. Ii poarta vantul. Ei nu au radacini si asta-i stanjeneste mult.

Orbire

Este orb acela care nu percepe omul decat in actele sale, care crede ca actul e singurul care-l reprezinta, sau experienta tangibila, sau folosul unui anume avantaj. Ceea ce conteaza pentru om nu este ceea ce poseda intr-un anumit moment...

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.