Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Antoine de Saint-Exupery

Limpede nu vezi decat cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii.

Perfectiune

Perfectiunea e atinsa nu atunci cand nu mai este nimic de adaugat, ci cand nu mai este nimic de inlaturat.

Prieten

Nu am ce face cu prietenul care nu ma cunoaste si-mi cere explicatii. Nu am putere sa ma transpun in neputincioasa zarva a cuvintelor.

Primavara

Nu iubi primavara, ci infatisarea unei anumite flori in care primavara s-a inchis; nu iubi dragostea, ci pe cel in care dragostea se intruchipeaza.

Respect

Un individ trebuie sa se sacrifice pentru salvarea unei colectivitati. Nu e vorba aici de o aritmetica stupida. E vorba de respectarea omului ca individ.

Singuratate

Sunt singur... sunt singur... sunt singur... - raspunse ecoul.

Suflet

Nu trebuie sa intalnesti omul la suprafata, ci la al saptelea etaj al sufletului, inimii si cugetului sau.

Trufie

Stiu undeva o planeta pe care se afla un domn roscovan, care n-a mirosit niciodata o floare. N-a privit niciodata o stea. N-a iubit pe nimeni niciodata. N-a facut nimic altceva, niciodata, decat socoteli. Si toata ziua spunea ca si tine: "Eu sunt un om serios! Eu sunt un om serios!" Si nu mai putea de trufie. Acela insa nu e un om, e o ciuperca!

Citește și:

Tacere

Tacere a inimii. Tacere a simturilor. Tacere a cuvintelor launtrice, caci e bine sa regasesti Providenta, care e si tacere in eternitate.

Uman

Maretia unei meserii este poate, inainte de orice, de a-i uni pe oameni: nu exista decat un singur lux adevarat si anume cel al relatiilor umane.

Vapor

Daca vrei sa construiesti un vapor, sa nu incepi prin a-i trimite pe oameni dupa lemne, cuie, unelte, sfori si alte materiale. Invata-i intai sa tanjeasca dupa marea indepartata, nesfarsita.

Zeu

Caci ospitalitatea, curtoazia si prietenia sunt intalniri ale omului in om. Ce as cauta in templul unui zeu care s-ar preocupa de inaltimea sau proportiile credinciosilor sai, sau in casa unui prieten care nu mi-ar accepta carjele si m-ar pune sa dansez pentru a ma judeca?

Zbor

Prietenia este in primul rand pacea reciproca si zborul spiritelor pe deasupra amanuntelor vulgare.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock micul print

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.