Setari Cookie-uri

Top 7 cele mai ciudate diete de slabire din lume

Istoria te invata cum sa NU slabesti

4. Dieta lichida pe baza de oase

In ani ’70, medicul Roger Linn a ajuns la concluzia ca mancarea nu e buna, face rau, pica greu la stomac si ca toti oamenii ar trebui sa traiasca doar cu bautura sa minune, Prolin.

Lichidul era obtinut din coarne, copite, tendoane, oase, piele de animale si alte resturi de abator, tratate cu enzime, coloranti si arome artificiale. In medie, consumul de Prolin aducea zilnic un aport de 400 de calorii. Din datele oficiale inregistrate, aproape 60 de oameni care au tinut aceasta dieta au facut atacuri de cord.

5. Dieta pe baza de tigari

Acum stim ca fumatul creste considerabil riscul de cancer si atac de cord, provoaca impotenta plus numeroase alte efecte nocive asupra organismului. Totusi, la incepul secolul al XX-lea, oamenii nu se gandeau foarte mult la asta.

E foarte posibil ca ideile lui Byron sa fi prins mai bine decat ne asteptam. In perioada interbelica, o buna parte dintre companiile producatoare de tigari isi faceau reclama prin promovarea efectelor benefice pe care le are tutunul asupra organismului, printre care si scaderea in greutate.

Citește și:

6. Dieta din Eden

La inceputul anilor ’90, preotul George Malkmus a inventat dieta Raiului. Pe scurt, el credea ca pentru o viata sanatoasa, oamenii trebuie sa manance doar ce mancau Adam si Eva, inainte sa fie izgoniti, respectiv doar fructe si legume crude sau cereale integrale. Nu suntem sigure ca incuraja si consumul de mere.

7. Dieta cu tenie

In 1950 in SUA, acest „regim” era ultima noutate in materie de diete. Acesta consta in ingerarea alimentelor contaminate cu oua de tenie. Atunci cand acestea se dezvoltau, gazda umana putea manca oricat de mult voia fara sa depuna kilograme pentru ca viermele consuma cea mai mare parte din substantele nutritive.

Ceea ce ei nu stiau sau nu voiau sa accepte este faptul ca tenia poate creste de la 50 de centimetri pana la 10 metri in intestinele oamenilor si ca poate provoca o serie de complicatii printre care chisturi, meningita si dementa.

Citește și:

Se spune ca celebra soprana Maria Callas a scazut in greutate in 1950 prin aceasta metoda.

foto prima pagina shutterstock cuplu retro

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.