Setari Cookie-uri

Cele 50 de UMBRE ale FEMINISMULUI

Descopera o noua perspectiva asupra fenomenului "50 Shades of Grey".

Tammy Nelson este experta in domeniul relatiilor si a sexului, autoare a cartilor "Noua Monogamie" si "Obtine sexul pe care ti-l doresti" si este speaker international.

Am ales sa incep cu aceasta prezentare pentru ca materialul de mai jos ii apartine in intregime autoarei si este postat pe site-ul Huffingtonpost.com. Materialul reprezinta o alta abordare a fenomenului "50 Shades of Grey", o abordare ce mi s-a parut foarte interesanta si pe care am ales sa o traduc astfel incat sa o pot impartasi cu cat mai multe dintre voi.

"Am fost in Paris saptamana trecuta pentru premierea filmului "50 Shades of Grey". Erau deja peste 2000 de bilete vandute si aproape 5000 de bilete vandute la show-ul de dupa premiera.

foto: femeie cu catuse, shutterstock

Filmul a avut o premiera cu incasari de peste 100 de milioane de dolari. Biletele vor continua sa se vanda, iar barbatii, femeile si cuplurile vor viziona acest film si dupa luni si ani de zile.

Citește și:

Peste tot pe la metrou erau postere cu celebrul cuplu. O imagine ce il infatisa pe Christian Grey tinand-o pe Anastasia cu mainile deasupra capului, sarutand-o pasional.

Cuvintele in franceza faceau totul sa para mai romantic. Dar este acest film unul romantic? Poate fi romantic un film ce infatiseaza un barbat ce abuzeaza de puterea lui asupra unei femei tinere? Si de ce atrage asta atat de mult? Reprezinta acest film o reflexie a renuntarii femeii la putere si la un pas inapoi de la feminism? Sau este o poveste reala a zilelor noastre?

Cartea si succesul pe care l-a avut reprezinta un barometru sexual, o reflexie a locului femeii in societatea de astazi pentru ca aceasta carte reda o relatie submisiva si un parteneriat in care barbatul are toata puterea asupra femeii. El are permisiunea sa o raneasca pentru a-si satisfice propriile placeri, si cu toate ca in carte exista anumite limite, in film acestea nu sunt redate intocmai astfel incat tinerele domnisoare sa poata sa isi imagineze cum arata o aderavarata relatie de BDSM.

Citește și:

O relatie in care se practica BDSM-ul, dominarea sau tehnicile sadomasochiste este o relatie in care cei doi parteneri ai cuplului se pun de acord in aceasta privinta fiecare preluand puterea la timpul potrivit. Isi planuiesc foarte bine rolurile si fiecare se bucura de placerea actului in sine. In aceasta carte, Anastasia ii permite lui Chistian sa faca lucruri pe care ea nu le agreeaza si care ei nu ii creaza nicio placere si nu se bucura de moment. Ceea ce se intampla este dureros pentru ea, dar strange din dinti si merge mai departe.

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.