Setari Cookie-uri

Cele 50 de UMBRE ale FEMINISMULUI

Descopera o noua perspectiva asupra fenomenului "50 Shades of Grey".

De acum 50 de ani feminismul insemna o lupta femeilor de a-si gasi propriile puteri comportandu-se ca niste barbati. Am lucrat la puterea psihica, la castigarea dreptului la egalitate, la castigarea pozitiilor de conducere in marile corporatii, am preluat controlul si am ajuns sa conducem. Acum, in “50 Shades of Grey” am descoperit o noua putere. Puterea de a fi supuse, dar de a controla totul in acelasi timp. Chiar si atunci cand suntem dominate detinem puterea si putem spune "stop" sau "nu".

Niciun moment in aceste carti Anastasia nu renunta la puterea de a spune "nu". Ca femei, ne retinem drepturile pentru a lua decizia de a lasa un barbat sa intre in lumea noastra, de a-i darui lui fanteziile noastre, de a-i spune "da" si de a-l saruta mereu inapoi.

Cu toate acestea aici exista un risc. Anastasia semneaza un contract cu Christian prin care renunta la drepturile asupra propriei sexualitati. Intr-o relatie reala de BDSM, acest contract ar include si placerea ei sexuala, lucru care din carte lipseste cu desavarsire.

Citește și:

Teama ei de a se desprinde poate reprezenta teama noastra a tuturor de a renunta la o relatie. Ca in orice alta poveste ar trebui sa vedem acest lucru precum o metafora pentru sacrificiu si sa nu ne concentram pe acel act fals care reprezinta angajamentul lor fata de relatie.

In fiecare relatie trebuie sa renuntam la anumite lucruri. La secrete, la promisiuni si ne lasam deoparte din dorinta de a ne conecta cu persoana de lanag noi. Dragostea ne invata ca suntem prezenti in viata partenerului nostrum in moduri pe care nu le intelegem decat atunci cand suntem pusi in fata faptului implinit.

Adevaratul risc este expunerea. In momentul in care intalnim un partener ce ne determina sa ne analizam propriile fantezii, ce ne permite sa fim noi insene, sa ne analizam propriile dorinte ascunse, un partener care ne pune in fata temerilor si care ne determina sa ni le infrangem, trebuie sa ne asumam un risc si sa ne incredem in acel partener. Acest parteneriat in vederea dezvoltarii unei relatii ne permite sa ne lasam purtate de val si sa ne testam propriile limite si propriile nevoi nedescoperite inca intr-un mod in care ne determina sa renuntam la masti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.