Setari Cookie-uri

Cele 50 de UMBRE ale FEMINISMULUI

Descopera o noua perspectiva asupra fenomenului "50 Shades of Grey".

Intr-o relatie ce se bazeaza pe dominare, partenerul care domina incepe cu lucruri mai usoare astfel incat sa nu il faca pe celalalt sa sufere si sa treaca prin momente neplacute. Verifica respiratia partenerului, gradul de suportare si de placere, iar daca lucrurile sunt ok poate trece la activitati mai hard.

Nu gradul de durere conteaza, ci actiunea de a ajunge pana acolo.

Intensitatea este experimentata ca placere la nivelul creierului, placere ce se intersecteaza cu jocul seductiei. Dar puterea nu este niciodata de partea celui care domina. Puterea se afla la partenerul care se supune. El controleaza actele si el stabileste intensitatea acestora.

La inceputul jocului de roluri partenerii isi aleg un "cuvant de siguranta" pe care il folosesc atunci cand lucrurile devin prea dureroase si simt ca vor sa se opreasca.

Citește și:

Cei care vor sa experimenteze BDSM-ul dupa ce au vauzt acest film si nu se documenteaza foarte bine inainte risca sa isi puna in pericol relatia. Regulile sunt foarte clare si pentru o buna functionare ele nu pot fi incalcate. Filmul nu relateaza aceste reguli, astfel incat cuplurile care il iau drept exemplu este posibil sa aiba de suferit.

Unul dintre motivele pentru care cartea a avut succes peste noapte este combinatia dintre feminismul zilelor noastre si puterea erotismului, cruciala pentru rolul femeii.

Dar noi nu renuntam la puterile noastre, noi ni le retragem. Suntem intr-o realitate autoritara unde ne recunoastem puterea interioara si luam propriile decizii. Noi nu vrem sa negam puterea barbatului si sa renuntam la puterea noastra pentru a o prelua pe a lui. Noi vrem un barbat care sa se poata descurca si sa ne poata accepta puterea noastra feminina. Ne dorim propria satisfacere sexuala si nu vom renunta la asta.

Citește și:

Si ne dorim toate aceste lucruri de la un barbat care intelege si accepta monogamia. Seria acestor carti il prezinta pe Christian ca un barbat ce are ochi doar pentru Anastasia. El este un barbat vulnerabil si codependent, insa nu este prezentat la fel ca ceilalti barbati din clasicele romane de dragoste. Este un barbat ce trebuie domesticit pentru a putea renunta la salbaticia lui. Christian Grey este un barbat bogat, frumos si complet indragostit de Anastasia inca de la inceput. El se descopera in fata ei si doar ea poate sa ii vada vulnerabilitatile asa cum nimeni nu a mai facut-o pana atunci. Acest lucru ii permite si ei sa reactioneze la fel si sa ii impartaseasca din secretele ei. Anastasia face toate aceste lucruri cu incredere si cu dorinta de a descoperi cat mai mult.

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.