Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Solomon

Inima ta sa pastreze cuvintele inimii mele, pazeste poruncile mele si vei fi viu. Aduna intelepciune, dobandeste pricepere! Nu le uita si nu te departa de la cuvintele gurii mele! Nu o lepada si ea te va pazi; iubeste-o si ea va sta de veghe.

Vino, sa ne imbatam de iubire pana dimineata, sa ne cufundam in desfatari de dragoste, ca barbatul meu nu este acasa, plecat-a la drum departe, luat-a cu dansul o punga cu bani si se va intoarce acasa la luna plina!" Ea il ademeni prin multimea cuvintelor ei si-l smulse prin graiurile ademenitoare ale buzelor sale; el incepu sa mearga dintr-o data dupa ea, ca un bou la junghiere si ca un cerb care se zoreste spre capcana, pana cand o sageata ii strapunge ficatul; dupa cum o pasare grabeste spre lat si nu-si da seama ca acolo isi sfarseste viata.

Dreptate

Socotelile celor drepti sunt dreptatea, iar punerile la cale ale celor nelegiuiti inselaciunea.

Femeie

O casa si o avere sunt mostenire de la parinti, iar o femeie inteleapta este un dar de la Dumnezeu.

Fericire

Fericit este omul care a aflat intelepciunea si barbatul care a dobandit pricepere, caci dobandirea ei este mai scumpa decat argintul si pretul ei mai mare decat al celui mai curat aur. Ea este mai pretioasa decat pietrele scumpe; nici un rau nu i se poate impotrivi si e bine-cunoscuta tuturor celor ce se apropie de ea; nimic din cele dorite de tine nu se aseamana cu ea. Viata lunga este in dreapta ei, iar in stanga ei, bogatie si slava; din gura ei iese dreptatea; legea si mila pe limba le poarta. Caile ei sunt placute si toate cararile ei sunt caile pacii. Pom al vierii este ea pentru cei ce o stapanesc, iar cei care se sprijina pe ea sunt fericiti.

Citește și:

Foame

Nimeni nu dispretuieste un hot pentru ca a furat ca sa-si astampere foamea; dar cand a fost prins, el da inapoi inseptit, intoarce tot ceea ce are in casa lui. Cel ce se desfraneaza insa cu o femeie este lipsit de minte, se pierde pe el insusi facand astfel; el nu dobandeste decat bataie, iar ocara lui niciodata nu se sterge.

Furnica

Du-te, lenesule, la furnica si vezi munca ei si prinde minte! Ea, care nu are nici mai-mare peste ea, nici indrumator, nici sfatuitor, isi pregateste de cu vara hrana ei si isi strange la seceris mancare. Sau mergi la albina si vezi cat e de harnica si ce lucrare iscusita savarseste. Munca ei o folosesc spre sanatate si regii si oamenii de rand. Ea e iubita si laudata de toti, desi e slaba in putere, dar e minunata cu iscusinta.

Gelozie

O ureche geloasa aude totul si sunetul soaptelor nu-i scapa.

Har

Mila si adevarul sa nu te paraseasca; leaga-le imprejurul gatului tau, scrie-le pe tabla inimii tale; atunci vei afla har si bunavointa inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor.

Citește și:

Intelepciune

Intelepciunea si-a zidit casa rezemata pe sapte stalpi, a injunghiat vite pentru ospat, a pregatit vinul cu mirodenii si a intins masa sa. Ea a trimis slujnicele sale sa strige pe varfurile dealurilor cetatii: "Cine este neintelept sa intre la mine!" Si celor lipsiti de buna-chibzuiala le zice: "Veniti si mancati din painea mea si beti din vinul pe care eu l-am amestecat cu mirodenii. Parasiti neintelepciunea ca sa ramaneti cu viata si umblati pe calea cea dreapta a priceperii!"

Lene

Sufletul celui lenes pofteste, insa in zadar. Numai sufletul celor silitori este indestulat.

Mandrie

Mandria nu da prilej decat la cearta, intelepciunea se afla numai la cei ce primesc sfaturi.

Mangaiere

Binecuvantat sa fie izvorul tau si sa te mangai cu femeia ta din tinerete. Cerboaica preaiubita si gazela plina de farmec sa-ti fie ea; dragostea de ea sa te imbete totdeauna si iubirea ei sa te desfateze.

Citește și:

Nebunie

Cel cu inima inteleapta primeste sfaturile, iar cel nebun graieste vorbe spre pieirea lui.

Pom

Rodul dreptatii este un pom al vietii, iar silnicia nimiceste viata.

Prostie

Inel de aur in ratul porcului, asa este femeia frumoasa si fara minte.

Razbunare

Pizma trezeste mania omului defaimat si el este fara mila in ziua razbunarii; el nu se uita la niciun pret de rascumparare, si chiar cand ii vei spori darurile, tot nu se imblanzeste.

Saracie

Unii se dau drept bogati si n-au nimic, altii trec drept saraci, cu toate ca au multe averi.

Sarut

Mai vrednice de credinta sunt ranile prietenului decat sarutarile de buna voie ale dusmanului.

Toiag

Pe buzele omului priceput se afla intelepciunea; toiagul este pentru spatele celui lipsit de chibzuinta.

Vant

Cine isi tulbura casa lui culege vant, iar cel nebun va fi sluga celui intelept.

Citește și:

Zare

Calea dreptilor e ca zarea diminetii ce se mareste mereu pana se face ziua mare; iar calea celor fara de lege e ca intunericul si ei nici nu banuiesc de ce se pot impiedica.

Foto prima pagina Olena Brodetska / Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.