Setari Cookie-uri

5 mantre sanscrite stravechi care iti schimba viata in bine

Vibratiile subtile ale mantrelor activeaza energia pozitiva a sinelui si a mediului inconjurator.

Exista ceva mistic si profund in legatura cu mantrele, fapt care le-a facut din ce in ce mai populare in zilele noastre. La o prima vedere, nu sunt decat niste cuvinte/sunete, insa nu exista nici o indoiala ca au puterea de a revitaliza sufletul si mintea. Practicarea mantrelor in cadrul meditatiei antreneaza constiinta, promoveaza relaxarea trupului si a mintii, dezvolta iubirea, rabdarea, altruismul si compasiunea si au un efect linistitor, reducand anxietatea si limpezind gandurile. Vibratiile subtile ale mantrelor activeaza energia pozitiva a sinelui si a mediului inconjurator iar vibratiile mentale induse de mantre permit dezvoltarea unei stari de constientizare profunda si atingerea constiintei pure. Iata cateva dintre cele mai iubite si folosite mantre sanscrite stravechi:

1. Mantra OM

OM este considerat a fi sunetul Universului. Atunci cand este rostit, aliniaza trupul, mintea si sufletul cu Divinul si este prima vibratie ce caracterizeaza procesele de nastere, moarte si renastere.

Rostirea sau incantatia acestei mantre valideaza unitatea si armonia oamenilor, atat intre ei, cat si cu Forta Divina si, de asemenea, creeaza o legatura ritualica inclusiv cu inaintasii yoghini care au pacticat-o de-a lungul secolelor. Este dovedit stiintific faptul ca OM rezoneaza la o frecventa de 432 Hz, care este si frecventa naturala a Universului, cata vreme, de exemplu, muzica moderna are o frecventa de 440 Hz. Este modalitatea perfecta prin care iti poti incepe si termina sesiunea de meditatie sau yoga si chiar daca te afli la birou, o poti aplica cu succes pentru o binemeritata pauza in care sa pui stop tuturor gandurilor apasatoare ori haosului mental.

Citește și:

mantra

Foto interior si prima pagina: De Visu, Shutterstock

2. Mantra Om Namah Shivaya

“Ma inchin lui Shiva, Zeitatea suprema a transformarii, Sinele cel mai mare si adevarat.”

Aceasta mantra, una dintre cele mai iubite din Hinduism, ar trebui incantata intr-o stare de calm, relaxare si usoara concentrare, intelegand-o ca pe un salut si onorare a fortelor divine ale vietii. O alta interpretare ar fi cea oferita de Elizabeth Gilbert, “Onorez Divinitatea din mine”, ori “Fie ca maretia acestei lumi sa fie creeata in mine, in altii si in toata lumea.” Pe masura ce o repeti, imagineaza-ti ca te inclini in fata Sinelui interior, acest lucru ajutandu-te sa recastigi increderea in tine si sa intelegi ca noi toti purtam in noi suflul divin.

3. Mantra Lokah Samastah Sukhino Bhavantu

“Fie ca toate fiintele din lume sa fie libere si fericite si fie ca gandurile, vorbele si actiunile mele sa contribuie intr-un fel sau altul la fericirea si libertatea tuturor.”

Citește și:

Aceasta mantra ne reaminteste ca relatiile noastre cu toate fiintele si lucrurile trebuie sa fie reciproc avantajoase, pentru a fi fericiti si a ne elibera de suferinta. Nu poti avea parte de fericire adevarata sau de durata daca provoci nefericire altora; nu poti avea parte de libertate adevarata sau de durata daca ii privezi pe ceilalti de libertate. Daca afirmam ca ne dorim ca fiecare fiinta sa fie libera si fericita, ar trebui sa analizam toate aspectele vietii noastre, cum traim, cum mancam, ce cumparam, ce vorbim si chiar cum gandim.

Atunci cand te rogi, nu te ruga numai pentru tine, ci roaga-te pentru intreaga lume. Depaseste barierele egocentrice limitate ale sinelui si roaga-te pentru intreaga Creatie (oameni, animale, plante), cu care, pana la urma, te identifici si astfel vei beneficia tu insuti de binefacerile rugaciunii.

Citește și:

4. Mantra Shanti Mantra: Om Saha Naavavatu/ Saha Nau Bhunaktu/ Saha Veeryam Karavaavahai/ Tejasvi Aavadheetamastu Maa Vidvishaavahai Om Shanti Shanti Shanti

“Fie ca Domnul sa ne protejeze si sa ne binecuvinteze. Fie ca el sa ne hraneasca, oferindu-ne putere sa muncim impreuna pentru binele umanitatii. Fie ca invatamintele noastre sa fie intense si sa aiba un scop. Fie sa nu ne intoarcem niciodata unul impotriva altuia. Om, pace (mie), pace (naturii), pace (fortelor divine).”

Aceasta mantra este o mantra a pacii, promoveaza protectia si apropierea dintre Maestru si Discipol. Este important sa ne amintim ca nu putem face nimic de unii singuri. Daca ne bazam doar pe noi, nu putem ajunge prea departe. Poti experimenta acest concept. Incearca sa faci lucrurile de unul singur, iar atunci cand acestea nu vor merge bine, cere ajutor Divinitatii, cu toata convingerea si sinceritatea. Atunci vei putea trai adevarate miracole si obstacolele pot disparea. Este o mantra specifica invatarii si protejeaza relatia sacra ce exista intre Invatator (Zeitatea Suprema) si Elev (fiecare dintre noi). Incanteaza aceasta mantra atunci cand lucrezi la un proiect sau incepi o noua afacere. Promoveaza si induce participantilor unitatea si spiritul de echipa.

Citește și:

5. Mantra Om Gum Ganapatayei Namaha

“Ma inchin Zeului Ganesha, cel care poate indeparta toate obstacolele. Ma rog pentru binecuvantare si protectie.”

Aceasta mantra mai este denumita mantra Zeului Ganesh, cel cu infatisarea de elefant, Stapanul intelepciunii, a cunoasterii, prosperitatii, frumusetii, compasiunii. Puterea sacra a cuvintelor acestei mantre ajuta la progresia spirituala (transcenderea intr-o stare mai inalta a constiintei) si are un efect vindecator atat la nivel fizic, cat si la nivel energetic. Aceasta mantra te ajuta sa indepartezi obstacolele, atat mentale, cat si externe, asigurand astfel succesul actiunilor tale si descoperirea darurilor spirituale pe care le posezi. Incanteaza sau rosteste aceasta mantra, fie cu voce tare, fie in gand, atunci cand te afli in fata unei dileme ori cand te pregatesti sa pleci intr-o calatorie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.