Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Tudor Chirila

Iubirea incepe cu intrebari simple pe care le rostim si sfarseste cu intrebari la fel de simple pe care nu le punem niciodata.

MAINI

“Da, mainile iubesc, mainile urasc. Iarta si ucid. Toata vointa oamenilor e in mainile lor.”

MIEZ

“Iubirea e o ceapa cu multe foi. Trebuie sa plangi ca sa ajungi la miezul ei.”

OGLINDA

“Poate ca iubirea e atunci cand, dupa ce ai stins lumina la baie si ti-ai vazut ochii obositi in oglinda, alti ochi ii privesc pe ai tai de undeva din intunericul apropiat. Si esti impacat cu asta si nu mai tanjesti dupa nimic altceva. Poate ca iubirea e cand nu-ti mai esti tie in oglinda.”

PLICTIS

“Ni s-a inoculat ca trebuie sa fim fericiti si ca, daca esti nefericit, esti gresit. Nu-i chiar asa. E ok sa fii si nefericit. E ok si sa te plictisesti. E foarte important sa stii sa te plictisesti. Dupa, pretuiesti altfel fericirea.”

PRIETENI

“Nu incredinta prietenilor tai povestea voastra. Ei te iubesc neconditonat si-ti vor face dreptate aruncandu-i vorbe de ocara. N-au fost in patul vostru cand ea-ti furnica spinarea cu o singura atingere. N-au fost nici cand iti lingea ranile provocate de razboaie sau batalii cotidiene. N-au fost in casa sufletelor voastre. S-au invartit in jurul ferestrelor aburinde in spatele carora voi doi erati unul, sarbatorind un Craciun cald. Si atunci? Ce rost au ei?”

Citește și:

PROVOCARE

“Marea provocare a iubirii este puterea de a afla totul despre cel din fata ta fara a-i tulbura apele sufletului.”

RELUARE

“Dupa ce iti omori demonii, daca ai curajul sa o faci, e musai sa te intorci pe acelasi drum.”

SECRET

”Secretul este sa iubesti un om pentru tot ce nu iti poate oferi. De-abia atunci nu te vei iubi pe tine in el. De abia atunci el nu-ti va fi oglinda si vei privi cu adevarat in sufletul lui.”

SUROGAT

“Compasiunea fata de nemultumirile sau nefericirea partenerului tau si umarul pe care i-l oferi nu inseamna nimic altceva decat un antiinflamator sau cel mult un anestezic.”

TIMP

“Timpul se retrage din vietile noastre, iar odata cu retragerea lui ramane brutalitatea raspunsurilor venite prea devreme. Timpul fuge de mine in seara asta. Poate ca singura noastra sansa e sa fugim noi dupa el. Cu voia lui Dumnezeu.”

Citește și:

TOC

“Cred ca cea mai mare inventie a omenirii nu a fost roata,ci tocul. Ceea ce s-a intamplat cu primul barbat care a vazut gamba acelei femei tensionata in pantoful cu toc trebuie sa fie echivalat cu primul pas pe Luna. Pentru mine, tocul si tot ce vine odata cu el reprezinta esenta feminitatii. Odata cu ridicarea pe tocuri, femeia proiecteaza in ochii nostri superioritatea rasei sale. Barbatii n-au beneficiat nicicand de o asemenea inventie, fie ca vorbim de pumnal, sabie, ceas, smoching sau joben.”

VINDECARE

“Esti singur in vartejul suferintei tale si daca vrei sa iesi trebuie sa tragi aer in piept si sa te scufunzi pana se sfarseste. Mai degraba iubeste-o pana cand iubirea ti se face apa si se scurge prin toti porii. Iubeste-o in absenta. Va fi ca si cum te-ai arunca de nebun intr-un zid. De sute, de mii de ori. Neclintit, zidul iti va rupe oasele, pielea ti-o vei zdreli, iti vei sfasia hainele pana cand te vei fi prelins in praful de la baza lui. Un somn lung te va cuprinde, apoi te vei trezi ca dupa un cosmar pe care vei incerca sa-l rememorezi. Soarele diminetii nu-ti va da timp si vei uita. Cu fiecare zi care va trece vei mai fi uitat putin cate putin...Vindeca-te singur. E tot ce poti face pentru tine.”

Citește și:

    ZID

    “In definitiv, cu cat vei ridica un zid mai inalt in jurul tau cu atat va fi mai bun cel care-l va sari.”

    Vizionare placuta


    Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.