Setari Cookie-uri

7 trucuri care te ajuta sa-ti incepi bine ziua

Fiecare femeie poate sa-si inceapa ziua cu zambetul pe buze si poate fi fericita inca din primele clipe ale diminetii, daca aplica cele sapte trucuri mai revigorante decat o inghetata intr-o zi calduroasa de vara.

trucuri revigorante

De multe ori ne trezim morocanoase dimineata si am face orice pentru a mai „fura” un sfert de ora de somn. Trebuie sa stii, insa, ca modul in care iti petreci prima ora a diminetii iti va influenta starea de spirit pe tot parcusul zilei, care se afla in stransa legatura, la randul ei, cu performantele de la locul de munca, dupa cum noteaza upenn.edu.

Iata care sunt cele sapte trucuri la care poti apela daca vrei sa te trezesti dimineata cu o mare pofta de viata:

1. Bucura-te de un somn odihnitor

Un somn odihnitor este imposibil fara un pat confortabil. Salteaua pe care dormim reprezinta cel mai important factor care face diferenta intre o noapte cu un somn agitat si una cu un somn odihnitor si terapeutic. O saltea de pat, precum una dintre aceste saltele, reprezinta cheia de bolta a energiei din timpul diminetii, care te va influenta pe tot parcusul zilei. Te-ai gandit vreodata ca marele secret se afla, de fapt, in dormitorul tau?

Citește și:

2. Inconjoara-te de culori vii

„Daca vezi culori stralucitoare si vibrante atunci cand te trezesti, organismul tau secreta adrenalina, fapt ce duce la o crestere a energiei, elimina ameteala si te ajuta sa incepi ziua in forta”, este de parere directorul executiv al Phantom Color Institute, Leatrice Eiseman, conform prevention.com. Pune perne decorative, o patura sau o opera de arta in culori vii in camera in care dormi, pe care sa le vezi de indata ce te trezesti.

3. Nu mai amana alarma de trezire

Atunci cand amani alarma telefonului mobil dis de dimineata creierul tau stie ca nu va putea dormi adanc, iar atipirea va fi stresanta si solicitanta din punct de vedere energetic. „Pune telefonul sa sune la ora la care trebuie sa te dai jos din pat cu adevarat”, ne sfatuieste directorul asociat al Centrului pentru tulburari de Somn din SUA, Jodi Mindell, citat de active.com.

Citește și:

dimineata

4. Pune in camera un buchet de flori

Daca femeile vad un buchet de flori dimineata, atunci cand se trezesc, starea lor de spirit se imbunatateste instantaneu, iar acest lucru le va oferi energie pe tot parcursul zilei, noteaza exoticflowers.com, citand un specialist din cadrul Harvard Medical School.

5. Imagineaza-ti ca esti activa

Dupa ce te-ai trezit, inchide putin ochii si imagineaza-ti modul in care va decurge ziua pentru tine. „Daca iti imaginezi o activitate, acest lucru pune in functiune acele parti ale creierului care ar contribui la desfasurarea efectiva a acelei activitati”, a declarat psihologul comportamental Dana Lightman, conform thehindu.com.

6. Bea un pahar cu apa

Daca vei bea un pahar cu apa de indata ce te ridici din pat, organismul tau se va rehidrata aproape instantaneu, fapt ce iti va oferi un mare plus de energie. „Tot ceea ce se petrece in organismul tau are nevoie de apa. Fara indeajuns de multa apa, organismul trebuie sa lucreze din greu pentru fiecare proces, fapt ce te face sa te simti obosita”, este de parere profesorul de medicina Holly Andersen de la Weill Cornell Medical Center, citat de publicatia mcall.com.

Citește și:

7. Lasa soarele sa intre in camera

Lumina soarelui te ajuta sa te trezesti mai repede, asa ca bea cafeaua de dimineata langa fereastra. Explicatia este simpla: lumina soarelui ii comanda ceasului tau biologic sa opreasca secretia de melatonina, responsabila pentru somnolenta si pentru starea de slabiciune.

trucuri revigorante

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.