Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei. Cele mai frumoase citate de iubire dupa Doina Ionet

Se poate iubi de mai multe ori cu aceeasi intensitate si se poate iubi chiar mai multe persoane in acelasi timp. Dar se poate iubi in mai multe feluri. Important este sa nu confunzi pasiunea cu iubirea, si sexul cu dragostea.

Doina Ionet (n. 09.3.1952, Bacau) este o scriitoare romana contemporana, cunoscuta mai ales pentru romanele de dragoste “Floarea de Colt”, “Intr-o singura noapte” si “Teiul salbatic”. A mai publicat “Dincolo de zambet”, “Drumul sperantei”, “Procesul”, “Amantele mele”, insa si-a incercat condeiul si cu un volum de versuri, “Cantecul marii”. Temele care predomina in operele sale dezbat existenta absolutului in iubire, framantarile existentiale adolescentine sau slabiciunile maturitatii, care au capacitatea de a sterge tot ce are omul mai frumos: demnitatea, in iubire sau viata.

doina ionet

AMANTA

“Amanta e un plaur pe care se odihneste istovitul cand se pierde in hatisul apelor necunoscute, inselatoare si adanci; este iluzia care te face sa crezi ca ajungi purificat la mal…”

Citește și:

BARBAT

“Barbatul este stapanul lumii, desi civilizatia ramane in mana femeii.””

BRATE

“De ce, cand sunt in bratele tale, cuvintele se topesc in tacere?”

CASTA

“Spre deosebire de barbati, femeile nu au spiritul de casta si niciodata nu se vor apara una pe alta in fata unui barbat asa cum de fecare data, si in mod gratuit, o fac barbatii intre ei, cand e vorba de o femeie.”

COMPROMIS

“Cei care traiesc impreuna fara dragoste nu fac decat sa guste in fiecare dimineata, cand se trezesc unul langa altul, din otrava dramei pe care se incapataneaza s-o traiasca. Compromisurile isi au pretul lor.”

CONFUZIE

“Se poate iubi de mai multe ori cu aceeasi intensitate si se poate iubi chiar mai multe persoane in acelasi timp. Dar se poate iubi in mai multe feluri. Important este sa nu confunzi pasiunea cu iubirea, si sexul cu dragostea.”

Citește și:

DIVORT

“Ce altceva este un divort decat una dintre cele trei catastrofe din viata unui om: moartea, cutremurul si divortul?”

DRAGOSTE

“Dragostea nu dureaza o eternitate. Ea se incropeste zi de zi din fragmente de vise, iluzii, sperante, din farame de amintiri - o atingere tandra care te-a facut sa te simti iubita si protejata, un cuvant de mangaiere, privirea din ochii sai...”

EXPLICATIE

“Unii oameni sunt buni pentru a-si hrani amorul propriu, altii sunt rai din vanitate ranita.”

FEMEIA

“Femeia, pentru barbat, si asta vine din ancestral, e doar maternitate si o poarta deschisa spre nemurire, dar si un izvor nesecat de bucurie si placere... Foarte putini realizeaza ca barbatul e un copil care-si ascunde fragilitatea si sensibilitatea la pieptul femeii iubite care stie sa se poarte ca o mama, sa simta ca o iubita si sa se daruie ca o amanta. Cea mai fericita femeie din lume este aceea care este amanta sotului sau, prietena, confidenta si partenera de viata.”

Citește și:

    FRUMUSETE

    “Pentru o femeie, frumusetea este primul atribut asupra caruia un barbat se opreste. Si in adancurile fiintei sale, in subconstient, feminitatea asteapta ca legile nescrise ale firii sa triumfe!”

    Vizionare placuta


    Kudika
    10 Martie 2016
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.