Setari Cookie-uri

Cum pregatesti o zi de rasfat?

6 trucuri pentru o zi relaxanta dedicata tie

Fiecare dintre noi are nevoie de o pauza si cu siguranta o meriti dupa o saptamana intreaga de munca la serviciu si acasa, la studiu si, in general, de facut fata stresului din fiecare zi.Faptul ca traim intotdeauna cu ochii pe ceas si avem sarcini de indeplinit pune presiune asupra noastra, a fiecaruia in parte. Tocmai de aceea, astazi iti oferim cateva sfaturi pentru o zi de rasfat dedicata doar tie. Indiferent ca iti iei liber in mijlocul saptamanii sau vrei sa te relaxezi in weekend, iata cateva activitati care vor contribui la ameliorarea starii tale de sprit si care te vor umple de energie.

1. Nu te da jos din pat inainte de ora 10.

Chiar daca esti obisnuita sa te trezesti devreme chiar si in zilele tale libere, macar o data la ceva vreme, nu te da jos din pat decat la multa vreme dupa ce au ragusit cocosii. Da-ti voie sa lenevesti un pic si nu mai numara fiecare minut de somn in parte.

Citește și:

2. Citeste o carte.

Fie si genul de carte care se vinde in categoria chick lit te va ajuta sa te deconectezi si sa pasesti pentru cateva ore in vietile unor personaje. Mai mult de atat, randurile unei carti te vor purta prin locuri noi si poate chiar vremuri straine de tine care iti vor dezvolta imaginatia.

Foto Stokkete/Shutterstock

3. Fa un maraton de seriale sau filme.

Cu siguranta ai un film preferat pe care il revezi cu drag de fiecare data sau personaje preferate din seriale care te tin cu sufletul la gura insa din cauza timpului liber limitat de care dispui, parca ti-e din ce in ce mai greu sa pasesti in lumea fantastica a acestora. Tocmai de aceea, in ziua ta de rasfat si relaxare, da play unei serii intregi de filme sau unuiintreg sezon din serialul tau preferat.


4. Prepara-ti o portie consistenta cu gustul tau preferat, in doar 5 minute

Citește și:

De ce sa iti pierzi timpul in bucatarie cu retete complicate atunci cand poti sa iti oferi o portie delicioasa de rasfat in cateva minute? Tot ce ai de facut este sa iti alegi gustul preferat de MAGGI Fidelicios apoi sa torni in castron apa fierbinte. Aromele imbietoare de pui, pui picant, vita, ciuperci sau legume vor transforma un pranz simplu intr-o adevarata delectare a simturilor.

5. Du-te la salon sau la spa.

Nu trebuie sa iti petreci o zi intreaga in saloane insa o sedinta de masaj, o manichiura sau o chimbare de look iti vor fi cu siguranta de folos ca sa te relaxezi si sa capeti mai multa incredere in tine. In plus, astfel de servicii nu pun o presiune foarte mare asupra bugetului tau, astfel incat nu ai de ce sa iti faci griji. Mai mult de atat, priveste o sedinta de relaxare ca pe o investitie pe care o faci in propria persoana.

6. Plimba-te prin parc.

Citește și:

E pacat sa nu profiti de razele din ce in ce mai calduroase ale soarelui si sa ratezi ocazia de a sta la aer. Tocmai de aceea, in ziua ta libera, iesi in cel mai apropiat parc si ia-l la picior pentru a admira florile de primavara si pomii care incep sa inverzeasca sau, si mai bine, da o tura in viteza pentru a-ti creste usor ritmul cardiac. Beneficiile sportului sunt bine cunoscute de toata lumea si alergarea de seara poate fi sfarsitul ideal pentru ziua ta de relaxare.


Foto prima pagina HTeam/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.