Setari Cookie-uri

Redescopera bucuria de a petrece o zi cu tine

Acorda-ti o zi de liniste si rasfat doar pentru tine si pasiunile tale.

Atunci cand nu suntem la serviciu, vorbim la telefon, petrecem timp pe retele de socializare, pe mail sau in compania oamenilor dragi. Desigur, momentele traite alaturi de persoanele importante sunt pretioase pentru fiecare dintre noi insa din cand in cand, avem nevoie de o zi dedicata doar propriei persoane. De altfel, psihologii recomanda o astfel de ’’pauza’’ tocmai pentru ca traim in medii sociale care pun presiune asupra mintii si a spiritului. O zi petrecuta doar cu propria persoana este nu doar odihnitoare, ci poate fi o oportunitate pentru a ne pune gandurile in ordine, pentru a ne reconecta la propriile universuri interioare, pentru a ne dezvolta spiritual. Tocmai de aceea, astazi iti vom dezvalui cateva secrete pentru a putea savura, la propriu si la figurat, placerea unei zile petrecute doar cu tine.

Citește și:

1. Deconecteaza-te de la problemele zilnice.

Indiferent de cate sarcini mai ai de indeplinit la munca sau cat de haotic este ritmul vietii tale, in ziua dedicata doar tie trebuie sa te desprinzi de orice sursa de stres. Inchide telefoanele si opreste-ti internetul, macar o parte din zi, ca sa nu te tenteze ispita de a intra pe retelele de socializare sau de a-ti verifica mailul.


2. Asigura-ti un fundal sonor adecvat

Viata fara muzica ar fi o greseala, spunea Nietzsche, iar cercetatorii studiaza inca efectele exercitate de notele muzicale asupra creierului. De exemplu, atunci cand oamenii privesc un portret care nu exprima o anumita emotie, in functie de muzica ascultata in acel moment, privitorii pot decide daca fata respectiva este trista sau vesela. Mai mult de atat, muzica influenteaza starea de spirit. Tocmai de aceea, in ziua dedicata exclusiv tie, fa-ti un playlist cu muzica de relaxare, cu mantre pe care poti medita sau care imita sunetele naturii.

Citește și:


Foto paultarasenko/ Shutterstock

3. Fa o excursie de o zi.

Daca nu vrei sa iti petreci ziua in casa, iesi in mijlocul naturii. Indiferent de locul in care traiesti, cu siguranta aproape de tine se afla o oaza de relaxare. Pe varf de munte, pe colina unui deal sau pe malul unei ape vei gasi in mod cert cateva clipe pretioase de liniste in care sa te regasesti si sa iti pui gandurile in ordine. Cu castile in urechi si cu ochii fermecati de frumusetea naturii iti vei redescoperi armonia interioara.

4. Ofera-ti o portie consistenta cu gustul tau preferat de la MAGGI Fidelicios.

Indiferent ca alegi sa iti petreci aceasta zi pe varf de munte sau in intimitatea locuintei tale, iti poti feri o portie delicioasa de rasfat culinar. Tocmai pentru ca se prepara foarte usor, MAGGI Fidelicios poate fi pranzul tau savuros oriunde te afli. In doar cinci minute, simturile tale vor fi alintate de aromele delicioase oferite de MAGGI Fidelicios, respectiv pui, pui picant, vita, ciuperci si legume care vor contribui din plin la starea ta de bine.

Citește și:


5. Dezvolta-ti latura artistica

Fiecare dintre noi este daruit cu un talent artistic, mai mult sau mai putin explorat. Unii dintre noi stiu sa redea fidel prin culori oameni si peisaje, altii au voci care alina suflete sau sunt dibaci in cusut, crosetat, asamblat. Ziua in care alegi sa iti dedici timpul exclusiv tie iti poate oferi prilejul ideal pentru a-ti descoperi sau pentru a-ti dezvolta latura artistica.

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.