Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei: Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Mircea Albulescu

Bunatatea si intelepciunea poporului roman nu sunt o poveste, ci o realitate care trebuie pazita.

Marele actor roman Mircea Albulescu s-a nascut in Bucuresti pe 4 octombrie 1934, ca fiu unic al lui lui Vasile Albulescu si al Olgai Tempinski. Numele ales de tatal sau, care apare si in cartea de identitate, este Iorgu Albulescu. In certificatul de nastere este trecut Constantin Albulescu, dupa nasul sau iar in viata de zi cu zi poarta numele ales de mama sa, Mircea. Pe langa activitatea desfasurata pe scena si lungul sir de filme in care a jucat, Mircea albulescu a fost profesor universitar, poet si prozator, precum si publicist. Mircea Albulescu s-a stins din viata pe 8 aprilie 2016, la 81 de ani.

Adevar

Daca nu il cunosti pe Dumnezeu, te intrebi mereu ce este adevarul.

Basm

In zilele noastre, un basm inseamna, din fericire pentru noi, ce a insemnat dintotdeauna: dorinta de a ne regasi in vise, dorinta de a ne regasi intr-o lume in care binele invinge, un vis in care el balaurul, el serpele, sunt foarte puternici si foarte rai, dar el Fat-Frumos, ea Ileana Cosanzeana sunt intotdeauna atat de fericiti ca pentru noi, si in numele nostru, pot sa biruie raul, cel putin pentru o bucata de vreme. Pana cand un alt rau va veni din nou, pana cand ei din nou se vor alia si vor face ca din victorie in victorie viata noastra sa nu fie plicticoasa si atunci cand pierdem o batalie sa fim siguri ca va fi si o a doua batalie, si o a treia batalie, si ca pana la urma noi si ai nostri vom invinge.

Citește și:

Bunatate

Bunatatea si intelepciunea poporului roman nu sunt o poveste, ci o realitate care trebuie pazita.

Curatenie

Curatenia sufletesca, a gandului si a dorintei ar putea fi inaltimea de atins intr-o viata de om.

Dragoste

Dragostea mea s-a menit a fi Teatrul Radiofonic, pentru ca propune printre altele cel mai spectaculos pariu pe care il poate imagina vreo indeletnicire artistica dintre cele care populeaza visele realizatorilor teatrului radiofonic: sa vezi, auzind!

Drum

Drumul este fericirea, da! Pai daca ai ajuns si esti fericit, te scarpini si spui: Gata, am terminat! Nu, nu, nu, nu cred ca implinirea este ultimul vis. Drumul este, pentru ca drumul este un lucru minunat. Cu el poti sa te intovarasesti pentru o bucata de vreme, dupa care cu alt drum si de la noroi si glod treci pe la padure, si de la padure treci pe drum batut, cum spune frantuzul si pana la urma, cine stie, unii dintre ei ajung si la asfalt. Iata ca drumul este cel mai important si nu neaparat sa ajungi. Daca ai ajuns, ce faci? Ai ajuns si pe urma ce faci?

Citește și:

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.