Setari Cookie-uri

5 lucruri simple pe care le poti face incepand de acum pentru a avea o familie fericita

Familia ta este tot ce ai mai scump pe lume. Ii iubesti enorm si iti fac viata frumoasa, insa relatia dintre voi are suisuri si coborasuri.

familie fericita

Esenta unei familii fericite este reprezentata de modul in care membrii acesteia se comporta unul cu celalalt, precum si bucuria care insoteste fiecare interactiune dintre acestia, conform webmd.com.

Insa nu intotdeauna tu si familia ta treceti prin momente de basm. Exista, insa, cateva lucruri pe care le poti face mereu pentru a te asigura ca tu si toti ceilalti membri ai familiei tale sunteti fericiti si impliniti, va bucurati unul de altul si aveti puterea de a vedea lucrurile in roz:

1. Petrece mai mult timp cu ei

Fiecare dintre noi are nevoie de spatiu personal si de activitati in singuratate sau departe de membrii familiei. Petrecerea in totalitate a timpului liber alaturi de familie poate deveni uneori sufocanta. Cu toate acestea, daca petreci prea putin timp alaturi de familia ta, regandeste intreaga „strategie”. O serie de studii citate de kidspot.com.au au aratat ca familiile care petrec mult timp impreuna sunt mai fericite decat cele ale caror membri obisnuiesc sa petreaca timpul in mod individual.

Puteti sa pregatiti mancarea impreuna, sa mergeti in fiecare weekend la mare, la munte, la tara sau la „iarba verde” sau puteti practica impreuna un sport. Nu trebuie sa fie nimic complicat. Priveste, spre exemplu, aceste trotinete electrice online si spune-ne ca nu ti-ar placea sa iesi cu familia in parc si sa te bucuri de aerul curat mergand pe alei cu un astfel de dispozitiv, la viteze de 20 de km/h. Totul e sa vrei sa te distrezi impreuna cu ai tai. Restul vine de la sine.

Citește și:

2. Concentreaza-te asupra prezentului

Exista o diferenta intre a fi prezent fizic intr-un anumit loc si a fi prezent emotional si mental in locul respectiv. Atunci cand copilul tau, sora ta sau parintii tai vorbesc cu tine, uita de listele cu lucruri pe care trebuie sa le faci, de mancarea pe care trebuie sa o gatesti la cina, de statusurile de pe Facebook si fii atenta la lucrurile pe care vor sa ti le comunice. O astfel de atentie asupra celuilalt reprezinta una dintre pietrele de temelie ale unei relatii sanatoase.

familie fericita

3. Nu taxa. Intelege

Atunci cand unul dintre membrii familiei este certaret in relatia cu noi, raspunsul nostru natural este frustrarea si furia. Incearca, insa, sa intelegi motivele pentru care celalalt se comporta astfel. Cand un copil devine obraznic, el are o nevoie nesatisfacuta. Poate fi flamand, furios, singur, obosit sau stresat. El are nevoie de intelegere. Incearca sa vorbesti cu el si sa intelegi care sunt motivele pentru care se comporta astfel. Vei observa cu uimire ca intreaga lui atitudine se va schimba.

Citește și:

4. Nu tipa la ceilalti

La sfarsitul zilei esti obosita, frustrata si te trezesti tipand la copilul tau, care nu pare sa inteleaga ce-i spui. Insa copilul nu este surd! Atunci cand nu primesti raspunsul pe care il astepti din partea celui mic, ia-l de mana, priveste-l in ochi, zambeste-i si explica-i cu mult calm ce vrei de la el. Vei gasi mai multa intelegere din partea lui si vei avea o familie mai fericita.

5. Mai putine comenzi pentru copilul tau

Majoritatea interactiunilor cu copiii nostri se bazeaza pe corectarea comportamentelor lor si pe stabilirea directiilor pe care trebuie sa le urmeze. Le spunem mereu ce sa faca, cum sa faca si cand sa faca un lucru sau altul. Apoi avem tendinta de a-i certa cand nu reusesc. Lasa-i sa decida ce au de facut si stabileste un set minim de reguli pe care trebuie sa le respecte. Ofera-le conditiile de care au nevoie pentru a le respecta. In restul timpului, lasa-i sa hotarasca singuri cu ce se imbraca, cum vor sa se joace, ce vor sa manance si chiar cand sa se culce. Organismul lor nu-i minte niciodata, iar copilul stie mai bine decat tine care sunt nevoile lui.

Citește și:

familie

Foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.