Setari Cookie-uri

Bautura minune pentru orice femeie. 10 beneficii surprinzatoare ale ceaiului de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este o bautura minune pentru fiecare femeie.

ceai de ghimbir

Cu aroma sa delicioasa, ghimbirul este unul dintre cele mai sanatoase condimente din lume. Originar din Asia, ghimbirul a fost folosit in scopuri medicale timp de aproape 2.000 de ani.

„Tot ce este bun se afla in ghimbir”, spune un vechi proverb indian, conform cartii „Indigenous Culture, Education and Globalization: Critical Perspectives from Asia”.

Pe langa proprietatile sale fascinante si beneficiile pe care le are pentru sanatate, ceaiul de ghimbir este si delicios, iar din acest scurt articol despre celebrul ceai de ghimbir vei afla cateva retete foarte gustoase pe baza de ghimbir, vei descoperi care sunt contraindicatiile consumului de ghimbir si cum ai putea sa il cultivi in propria ta casa.

Iata care sunt principalele beneficii pe care le are ceaiul de ghimbir pentru sanatatea ta:

1. Previne aparitia cancerului

Conform unor studii, ghimbirul este benefic in lupta cu cancerul pulmonar, de prostata, ovarian, de colon, de san, de piele si pancreatic. Proprietatile anti-cancer ale ghimbirului sunt un rezultat al compusului 6-Gingerol, care se gaseste in cantitati mari in ghimbirul crud. 6-Gingerol are proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antitumorale.

Citește și:

ceai de ghimbir

2. Te protejeaza impotriva bolii Alzheimer

Un studiu a demonstrat ca ghimbirul incetineste pierderea celulelor cerebrale, care duce, cu timpul, la aparitia bolii Alzheimer. In plus, alte studii au aratat ca antioxidantii si alti compusi ai ghimbirului lupta in mod foarte eficient cu raspunsurile inflamatorii de la nivelul creierului.

3. Ajuta la digestie

Sindromul intestinului iritabil afecteaza aproximatic 10% din populatie, iar ceaiul de ghimbir este foarte benefic pentru digestie, deoarece are un puternic efect calmant asupra sistemului digestiv.

4. Ajuta la pierderea greutatii

Obezitatea reprezinta unul dintre cei mai mari factori de risc pentru atacurile cerebrale, infarct, presiune arteriala ridicata, diabet si chiar anumite tipuri de cancer. Daca vrei sa scapi de cateva kilograme in plus, adauga ghimbir in dieta ta. Ghimbirul se afla, de altfel, in compozitia multor suplimente alimentare naturale cu rol in accelerarea arderii grasimilor. Ghimbirul accelereaza metabolismul, fapt ce duce la o mai mare ardere a grasimilor.

Citește și:

5. Taie pofta de mancare

Pe langa accelerarea metabolismului, ghimbirul taie pofta de mancare, fapt ce poate fi de un real ajutor atunci cand esti la dieta.

ceai de ghimbir

6. Tine sub control nivelul zaharului din sange

Un studiu australian a aratat ca ghimbirul tine sub control nivelul zaharului din sange. Acest nivel are un impact direct asupra greutatii corporale si asupra nivelului de energie fizica pe care il resimti in timpul zilei.

7. Ajuta la o refacere musculara mai rapida

Dupa antrenament, muschii sunt obositi, insa studiile au aratat ca persoanele care consuma ghimbir resimt dureri musculare mult mai usoare decat cele care nu consuma un astfel de ingredient, fapt ce le ajuta sa reintre in forma mult mai rapid.

8. Accelereaza absorbtia de substante nutritive

Atunci cand consumi alimente sanatoase, nu absorbi toate substantele nutritive din ele. Oamenii asimileaza, de fapt, intre 10 si 90% dintre vitaminele si mineralele pe care le contin alimentele consumate.

Ceaiul de ghimbir accelereaza, insa, absorbtia substantelor nutritive, fapt ce te va ajuta sa fii mereu in forma si sa te simti excelent pe parcursul intregii zile.

Citește și:

9. Intareste sistemul imunitar

Ghimbirul intarseste sistemul imunitar prin modul in care curata sistemul limfatic, elimina toxinele din organism si distruge bacteriile.

10. Imbunatateste circulatia sangelui

Ghimbirul subtiaza sangele si imbunatateste, astfel, circulatia sanguina. Deoarece imbunatateste circulatia, ghimbirul genereaza, practic, o senzatie de caldura in interiorul organismului, fapt ce il face recomandat in timpul zilelor racoroase.

ghimbir

Foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.