Setari Cookie-uri

Inima, mai inteligenta decat creierul?

Adevarat iubire se afla in inima, nu in minte

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Esti o persoana cerebrala, care trece totul prin filtrul mintii? Sau ai tendinta de a-ti urma in permanenta glasul inimii. Daca raspunsul la cea de-a doua intrebare este afirmativ, esti pe drumul cel bun. Conceptul de "inteligenta a inimii", dovedit stiintific de HeartMath Institute si promovat de invatatori spirituali precum Drunvalo Melchizedeck si Gregg Braden devine din ce in ce mai popular in lumea larga.

inima Foto: Fotovika, Shutterstock

Adevarata iubire se afla in inima, nu in minte

Descoperirea "micului creier" - un grup de neuroni senzoriali prezent in inima, care gandesc, isi amintesc si invata independent de omologii lor din creier, a revolutionat modul in care oamenii se raporteaza la inima. Aceasta nu mai este doar un organ care pompeaza sange si sursa nefericilor in dragoste, ci un compas care ne poate arata calea spre implinirea visurilor si dorintelor noastre. Si asta pentru ca inteligenta inimii pur si simplu stie - fara sa analizeze motivele pro si contra, ceea ce este bine pentru noi.

Citește și:

Greg Bradden, autorul unor carti de succes international precum "Matricea Divina" si "Efectul Isaiah", sustine ca oricine poate accesa inteligenta inimii. Cele mai recente descoperiri stiintifice au demonstrat ca originea vietii pe Pamant dar si a oamenilor nu este deloc deloc atat intamplatoare. Au aratat, de asemenea, ca suntem interconectati si ca paradigma competitiei si a conflictului este una falsa. Natura functioneaza dupa un model bazat pe cooperare si ajutor reciproc, Mai mult decat atat, au dovedit faptul ca gandurile, emotiile, sentimentele si credintele naostre influenteaza in mod direct chimia corpului fizic. Femeile indragostite si, mai ales, iubite au o stralucire aparte si parca intineresc. Iubirea ne intinereste. Iar iubirea se afla in inima, nicidecum in minte.

Inima si minte, o forta a Universului

In 1991, cercertatorii au descoperit in inima peste 40.000 de celule specializate, asemanatoare cu cele existente in cortexul cerebral. Acestea au capacitatea de a gandi, a-si aminti si a invata independent de creier. In anumite culturi stravechi, copiii erau invatati sa perceapa si sa interpreteze lumea cu ajutorul creierului si abia apoi cu ajutorul mintii.

"Atunci cand ne armonizam mintea si inima si reusim sa conectam cele doua retele neuronal intr-una singura, lasam sa patrunda in viata noastra experiente extraordinare", explica Greg Bradden. "Experiente extraordinare traite de regula de calugari budhisti, samani, indingeni, oameni cu abilitati speciale. Sutem proiectati sa avem aceste experiente si sa le traim in viata zilnica."

Citește și:

Secretul este sa invatam sa intram in contact cu inima noastra, sa ii accesam inteligenta. Atentie! A cobori in inima nu inseamna a te gandi ca faci asta intre doua taskuri sau in parcarea de la supermarket, in timp ce impingi cosul plin.

Conectarea cu inima se invata treptat. Conectarea cu inima are nevoie de introspectie. Probabil ca vei spune ca nu ai timp. Gandeste-te insa ca cinci minute petrecute in inima ta iti pot aduce mai multa abundenta decat un an de munca la birou.

Un exercitiu de conectare cu inima

Greg Bradden iti recomanda sa te asezi intr-un loc linistit si sa inchizi ochii pentru a-ti putea muta atentia de la lumea exterioara la lumea interioara. Urmatorul pas este sa iti muti concentrarea de la minte, la inima. Pentru a reusi sa faci asta, autorul iti recomanda sa atingi usor centrul pieptului. O poti face cu palma deschisa, cu varfurile degetelor sau cu mainile impreunate ca in salutul tibetan "namaste". Respira mai rar decat de obicei - eventual cinci secunde inspiratie, cinci secunde expiratie. Astfel, ii vei transmite corpului tau un sentiment de siguranta si vei avea senzatia ca respiri din inima.

Citește și:

Acum este momentul in care ii poti pune inimii o intrebare. De exempu, o intrebare la care cauti raspuns de multa vreme si la care prietenii iti dau sugestii diferite.

Raspunsul nu va intarzia sa apara si va fi extrem de simplu. Inima nu spune povesti lungi ci ofera informatii concise, la obiect, lipsite de frica sau judecata.


Foto prima pagina: cglandmark, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.