Setari Cookie-uri

Demonstrate de cercetatori. 5 lucruri care iti aduc zambetul pe buze instantaneu

Fericirea noastra sta in propriile noastre maini si nu ai nevoie de excursii scumpe sau cadouri luxoase pentru a avea parte de zile pline de zambete.

fericire

Cercetatorii au demonstrat de-a lungul anilor ca exista cateva lucruri la indemana oricui, ce ne influenteaza in mare masura starea de spirit. Iata ce lucruri iti alunga tristetea instantaneu:

1. Florile te inveselesc

Un studiu realizat la Universitatea Rutgers a Statului New Jersey a scos la iveala faptul ca florile sau plantele de apartament contribuie in mare masura la imbunatatirea starii noastre de spirit. Ori de cate ori te simti trista, iti poti lua un buchet de flori, care sa te inveseleasca si sa-ti infrumuseteze camera sau biroul.

Cercetatorii au observat ca florile au un impact imediat asupra gradului de fericire. Ele un efect pozitiv pe termen lung asupra starii noastre de spirit, au puterea de a indeparta starile de depresie, anxietate si agitatie si contribuie la intarirea conexiunilor emotionale, prezenta lor intr-o locuinta ducand la o comunicare mai buna intre membrii familiei

Citește și:

2. Mancarea buna este un adevarat medicament pentru suflet

Cu siguranta ai auzit cel putin o data sintagma „esti ceea ce mananci“. Mancarea este combustibilul tau, ea iti da energie si tot ea iti confera o stare de bine atunci cand lucrurile nu merg foarte bine. Nu e deloc greu sa mananci sanatos si gustos, este suficient sa citesti acest articol ca sa te convingi ca exista feluri de mancare absolut delicioase, sanatoase si care iti vor da o stare de spirit de milioane.

Fructele si legumele proaspete, precum si ciocolata neagra, cu un continut ridicat de cacao, sunt printre cele mai recomandate alimente atunci cand vine vorba despre imbunatarirea starii de spirit. O zi proasta se poate transforma imediat in una reusita si vesela daca iesi la un restaurant si te rasfeti cu un fel de mancare delicios.

bucurie

3. Exercitiile fizice, calea sigura pentru echilibru fizic si mental

Exercitiile fizice iti aduc o multime de beneficii. Vei avea un organism mai sanatos si mai puternic, dar si o stare de spirit mai buna. Intr-un articol de pe portalul webmd.com este tratata pe larg legatura dintre exercitiile fizice si un nivel scazut de stres. Potrivit autorilor articolului, miscarea iti poate da chiar un sentiment de euforie, deoarece stimuleaza productia de endorfine, hormonii fericirii.

Citește și:

Daca simti ca nimic nu-ti merge bine, ca te acapareaza stresul si anxietatea, o jumatate de ora de exercitii fizice pe zi te poate ajuta enorm.

4. Fotografiile vechi de familie iti vor aduce zambetul pe buze

O analiza facuta la Open University din Marea Britanie a evidentiat faptul ca privitul la fotografii vechi este o modalitate rapida si sigura de a alunga starea de tristete. Probabil ai observat si tu acest lucru cand ai inceput sa te uiti prin telefon la fotografii facute vara trecuta, cand te distrai cu iubitul sau prietenele tale la plaja.

Asaza in casa cat mai multe fotografii care sa te ajute sa-ti aduci aminte mereu de zilele in care nu aveai nicio grija si sa-ti aminteasca de momentele pline de bucurie din viata ta.

bucurie

5. Un mediu curat si ordonat te va face mereu sa te simti bine

Mediul in care iti petreci cea mai mare parte a timpului – acasa sau la birou - are un impact puternic asupra felului in care te simti. Aglomeratia, haosul si dezorganizarea sunt adevarati dusmani ai fericirii tale. Cu cat esti mai organizata si locul in care iti desfasori activitatea este mai aerisit, cu atat mai bine te vei simti.

Cand te simti trista, poti face putina curatenie si ordine, vei vedea ca in scurt timp vei incepe sa te simti mai bine, iar la final vei fi foarte incantata de rezultat.

Ce parere ai despre solutiile acestea? Tu ce faci de obicei pentru a-ti imbunatati starea de spirit?

Citește și:

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.