Ingrediente pentru 4 persoane:
• 160g ton RIO Mare in ulei de masline
• 4 felii paine tip bagheta sau ciabata
• 12 rosii cherry
• 300g brocoli
• O legatura de oregano proaspat
• otet
• ulei de masline extra virgin
• sare

Modalitate de preparare:
Intr-un bol se amesteca 2 linguri de apa, 1 lingura de otet, ulei de masline si un varf de cutit de sare. Puneti feliile de bagheta (ciabata) pe un platou si stropiti-le cu acest dressing.
Taiati rosiile in jumatate, puneti-le intr-un castron si asezonati cu ulei de masline, sare si oregano.
Taiati brocoli in bacatele mici si fiebeti-l timp de aproximativ 5-6 minute, intr-o oala mare cu apa si sare. Dupa ce a fiert, strecurati, adaugati sare si ulei de masline. Lasati sa se raceasca.
Intre timp, scurgeti tonul RIO Mare de uleiul de masline.
Peste feliile de bagheta, adaugati broccoli, rosiile cherry si bucatele de ton RIO Mare.

Ton RIO Mare cu paste

Ingrediente pentru 4 persoane:
160g ton RIO Mare in suc natural
350g de paste Fusilli,
1 rosie bine coapta
1 rosie galbena
1-2 dovlecei
jumatate de ardei gras galben
un sfert de ceapa rosie
o lingura de capere
o crenguta de patrunjel tocat marunt
40ml ulei de masline extra-virgin,
sare si piper dupa gust

Modalitate de preparare:
Fierbeti apa cu putina sare intr-o oala mare.
Spalati toate legumele, taiati-le in cuburi in timp ce se incalzeste apa.
Puneti legumele intr-un bol si stropiti-le cu ulei de masline. Adaugati sare, piper, capere si
patrunjelul tocat.
Turnati pastele in apa clocotita si fierbeti-le.
Scurgeti uleiul de masline din conserva de ton RIO Mare.
Adaugati peste paste tonul RIO Mare si legumele cu sos.
Serviti preparatul cald.

Toast cu pate de ton RIO Mare si ou

Ingrediente:
1 felie de paine (de preferat a se folosi paine facuta in casa sau pe vatra)
100 g pate de ton RIO Mare
1 ou
½ ceapa rosie
salata verde
ulei de masline extra virgin
1 lingurita de otet
sare
piper negru proaspat macinat

Modalitate de pregatire:
Prajiti painea pe un gratar. In acelasi timp, feliati ceapa si rumenit-o intr-o tigaie cu un pic de ulei si sare pana devine translucida.
Pune-ti apa cu un strop de otet la fiert; atunci cand da in clocot, spargeti oul in apa si fierbeti timp de 3 minute.
Asezati salata pe paine, adaugati din abundenta paté de ton, apoi oul, ceapa rumenita, sarea si un pic de piper.
Serviti imediat.

Sugestie: Puteti inlocui pateul de ton simplu, cu oricare dintre pateurile RIO Mare - pate de ton cu ketchup, patede ton picant, pate de somon. Contin doar ingrediente naturale si nu au conservanti.

Spaghetti si Frittata de ton

Ingrediente pentru 4 persoane
350 g spaghete
160 g de ton RIO Mare in ulei de masline
40 g ulei de masline extra virgin
50 g masline negre fara samburi
30 g nuci de pin
20 g capere
patrunjel proaspat
2 catei de usturoi
piper rosu uscat
sare.

Modalitate de preparare:
1. Umpleti o oala mare cu apa. Adaugati sare si aduceti la fierbere. Adaugati pastele si gatiti-le pana devin al dente. Sotati usturoiul si piperul intr-o cratita mica. Scoateti usturoiul si piperul atunci cand s-au rumenit si amestecati-le cu nucile de pin, patrunjelul tocat si maslinele. Gatiti-le timp de un minut. Dati la o parte de pe foc si adaugati tonul scurs.
2. Scurgeti pastele si adaugati peste ele amestecul preparat.
3. Incalziti o tigaie non-aderenta, adaugati pastele si fierbeti-le timp de 8 minute pe fiecare parte, pana cand se formeaza o crusta aurie. Serviti-le fierbinti si crocante.

Pentru mai multe informatii despre produsele RIO Mare si retete, accesati site-ul www.riomare.ro

Tonul RIO Mare in ulei de masline cu aroma unica, inconfundabila a fost intotdeauna prima alegere in Italia. Calitatea superioara este garantata de controale stricte si procese de curatare extrem de amanuntite. Tonul este conservat adaugand doar ulei de masline de calitate si un varf de cutit de sare de mare. Ideal in toate retetele, de la aperitive, salate proaspete si apetisante, pana la feluri principale.

Tonul RIO Mare in suc natural - Ideal pentru cei care numara caloriile si sunt atenti la silueta. Asigura un echilibru perfect intre minerale, proteine si vitamine, cu mai putin de 1% grasime. Este preparat doar cu apa, un varf de cutit de sare si ierburi. Ideal pentru preparate proaspete si usoare, salate clasice sau mai creative imbogatite cu fructe proaspete si uscate.

Pentru o gustare rapida la birou, alegeti Salatele de ton RIO Mare!
Contin doar ton de cea mai buna calitate si ingrediente traditionale ale bucatariei Mediteraneene. Sunt delicioase servite alaturi de legume proaspete. Iata cateva sugestii:
- Salata de ton cu amestec mexican este recomandata celor care adora aromele intense! Fragezimea tonului este evidentiata de combinatia de legume tipic mexicane. Vei obtine un preparat delicios daca adaugi fasole verde, cateva rosii bine coapte si ceapa taiata in felii subtiri.
- Salata de ton cu porumb este perfecta pentru cei care prefera gustul delicat! Aroma intensa a tonului se combina perfect cu dulceata porumbului, prospetimea morcovilor si a boabelor de mazare. Devine savuroasa daca este servita alaturi de fenicul si anghinare taiate in felii subtiri.
- Salata de ton cu cous-cous – pentru cei care prefera aromele exotice, surprinzatoare! Pe langa ton si cous-cous, contine un mix echilibrat de legume delicioase: naut, morcovi, mazare, ardei rosu, ceapa si tomate. Este ideala consumata alaturi de vinete la gratar cu ulei de masline.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: