Setari Cookie-uri

Cele 12 certitudini care atrag problemele din viața noastră

"Vreau să fiu iubit", "Trebuie să excelez în toate", "E vina ta că mă simt așa", "Sunt sigur că o să se întâmple ceva cumplit" - ți se par cunoscute toate aceste replici? Dacă da, atunci trebuie să știi că ele sunt cele care stau în calea fericirii tale.

Și nu doar ele. Atragem ceea ce gândim. Suntem ceea ce gândim. Este cât se poate de adevărat, și dacă nu ți-ai dat seama de asta până acum, revino asupra unor anumite situații prin care ai trecut și află dacă nu cumva gândurile tale au făcut în așa fel încât să se întâmplă în modul respectiv.

Din păcate, ne concentrăm mai mult pe gândurile negative și atragem mai multe situații neplăcute în loc să ne trezim dimineața cu un gând optimist, iar atunci când simțim că nu mai avem cale de scăpare să lucrăm cu mintea noastră până ne este inundată de liniște.

Mai jos găsim 12 certitudini, 12 moduri greșite de a gândi, 12 gânduri negative care duc la nefericirea omului și la eșec.

Gandire negativa

Sursa Foto: Shutterstock/By Marekuliasz

Citește și:

1. Vreau să fiu iubit

Mulți dintre noi suntem tentați să punem stop vieții din cauza iubirii care întârzie să apară în calea noastră. Și nu doar iubirea din partea unui personaj de sex opus, ci și atenția de toate felurile. Ne punem fotografii pe rețelele de socializare și așteptăm să fim apreciați, dar dacă like-urile nu se ridică la nivelul așteptărilor noastre ne simțim respinși, lipsiți de importanță și ai nimănui. Trebuie să acceptăm faptul că iubirea și aprobarea celorlalți nu sunt neapărat necesare atâta timp cât ne acceptăm și avem stimă pentru noi înșine. Iubește-te și te vor și iubi și ceilalți!

2. Trebuie sa excelez în toate

Suntem obsedați de succes și de ideea de a fi cu un pas înaintea tuturor. În fiecare zi acumulăm frustrări pentru că nu suntem perfecți, pentru că lucrurile nu ne ies toate așa cum ne dorim și când ne dorim. Suntem duri cu noi, doar dacă facem totul perfect ne vom simți satisfăcuți. Uneori trebuie să ne acordăm dreptul la eșec. Filosofia Hopi spune că - a nu excela în toate încurajează progresul personal și ne permite să învățăm din greșelile noastre.

Citește și:

3. Cei răi trebuie să fie pedepisiți

Ce e de reținut aici? Faptul că nimic nu ne permite să ne judecăm aproapele, pentru că nici noi nu suntem lipsiți de greșeli, dar nici nu știm ce l-a determinat pe celălalt să facă ce a făcut. Și faptul că toți merităm să fim respectați și tratați corect.

4. Asta trebuie să se schimbe

De câte ori pe zi te plângi de situația ta actuală? De câte ori pe săptămână te trezești învinovățind destinul și pe ceilalți pentru ce și se întâmplă? Și la ce folos? S-a schimbat ceva în viața ta de când vorbești în fiecare zi despre cât de nemulțumită ești? Ține minte că totul se întâmplă cu un scop, iar dacă o situație trebuie să se desfășoare într-un anumit fel, degeaba încerci să îi schimbi cursul, într-un final tot așa cum este scris se va întâmpla.

Citește și:

5. E vina ta dacă mă simt așa

Nu, nu este vina nimănui pentru cine ești, ce ești și ce ți se întâmplă. Mai mult, nu este nimeni responsabil să te facă fericită. Dacă te-ai trezit indispusă și tinzi să dai vina pe partener, gândește-te de două ori înainte: tu te complaci în situație și tu lași ca lucrurile să decurgă astfel. Tu lași gândurile să te copleșească și să te simți așa cum te simți.

6. Sunt sigur că o să se întâmple ceva cumplit

Așa cum spuneam la început, atragem ceea ce gândim. Și știi cum este cu grijile? Să își faci griji pentru ceva ce este doar în capul tău este ca și cum ai merge mereu cu umbrela desfăcută așteptând să plouă. Din propria experiență spun, cei mai mulți dintre noi nu avem niciun motiv să ne plângem. Mama mereu spunea - "E bine să pui răul înainte". Dar binele? Binele când îl punem înainte?

Citește și:

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.