Setari Cookie-uri

Cele 12 certitudini care atrag problemele din viața noastră

"Vreau să fiu iubit", "Trebuie să excelez în toate", "E vina ta că mă simt așa", "Sunt sigur că o să se întâmple ceva cumplit" - ți se par cunoscute toate aceste replici? Dacă da, atunci trebuie să știi că ele sunt cele care stau în calea fericirii tale.

Cum trecem de la o gandire negativa la gandire pozitiva

Sursa Foto: Shutterstock/By ESB Professional

7. E mai ușor să nu faci nimic

Această idee poartă numele de defetism. Defetismul ne face să credem că e mai ușor să evităm sarcinile dificile decât să le înfruntăm. Cui nu i-ar plăcea să sară peste orice problemă apărută decât să treacă prin ea?! Doar că atunci când alegi să sari peste o problemă și crezi că ai scăpat, aceasta va reveni - tot nerezolvată și poate chiar mai grea decât în prima fază.

8. Am nevoie de cineva mai puternic decât mine

Tot ceea ce ne trebuie este deja în noi. Este absolut normal să ceri ajutorul și este liniștitor să știi că poți conta pe cineva atunci când ți-e greu, dar trebuie să conțtientizăm faptul că avem deja în noi tot ce ne trebuie ca să facem față nevoilor. Suntem cât se poate de capabili să avem grijă de noi și să luăm singuri deciziile potrivite.

Citește și:

9. Așa sunt făcut, n-am nicio putere

Uneori, să faci pe victima te poate ajuta. Când ceilalți te văd neajutorat, s-ar putea să li se facă milă și să îți sară în ajutor. Dar asta este ce îți dorești cu adevărat? Să îți plângă de milă pentru că tu nu ai nicio putere? Se spune că niciodată un om nu o să știe cât este de puternic până când nu este pus în fața unei probleme. Așa este. Puterea stă în noi, doar lenea și comoditatea ne țin pe loc, pentru că ne place să facem pe victimele. Fiecare dimineață se deschide spre o zi nouă și ne oferă ocazia să devenim mai buni.

10. Mă frământă problemele tale

A iubi pe cineva nu înseamnă că trebuie să iei asupra ta toate problemele pe care le are. Nu ești responsabilă de viața celorlalți, nu poți să rămâi prinsă într-o pânză de păianjen din cauza unei probleme care nu îți aparține. A face totul pentru o altă persoană înseamnă a o lipsi de posiblitatea de a învăța să progreseze și să-și realizeze potențialul.

Citește și:

11. Există doar un singur mod de a face lucrurile

Când te lovești de o situație complicată, scrie-o pe hârtie. În dreptul ei adaugă toate modurile prin care o poți rezolva sau toate modurile prin care poți duce la bun sfârșit o sarcină. Pentru că se poate. Orice problemă are mai multe rezolvări, orice lucru poate fi făcut în mai multe moduri, nu te da bătută după prima încercare eșuată.

12. Dacă simt asta, înseamnă că e adevărat

Se spune să îți asculți instinctul și să îți asculți inima, dar de câte ori nu ne-am înșelat luând decizii pripite? Câte relații de cuplu nu au eșuat atunci când unul dintre parteneri a considerat că dacă nu se mai simte îndrăgostit, nu mai iubește?! Înainte de a luat o decizie, consultă-ți mai bine inima, fii doar tu cu ea, meditează.

Citește și:

Extrase din cartea Uncommon Sense a lui Mel Gill.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By ESB Professional

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.