Setari Cookie-uri

5 efecte benefice ale meditației

Am început să meditez de prin 2009 și, de atunci, rareori mi se întâmplă să treacă o zi fără să nu fac asta. Chiar și pentru cineva al cărui program începe dis-de-dimineață, meditația rămâne o opțiune viabilă. Până la urmă, nu este atât de complicat să ne trezim cu zece minute mai devreme, nu-i așa?

Fă-ți timp să meditezi zece minute dimineața, zece minute la prânz și zece minute seara, înainte de culcare și îmi vei da drepatate.

Practica constantă a meditației are o serie de efecte benefice asupra vieții noastre. Iată 5 dintre cele mai importante zece beneficii ale meditației. Iată care sunt acestea:

Practica meditatia

sursa foto: shutterstock/by ufabizphoto

1. Meditația reduce stresul și anxietatea

În zilele în care nu meditez, gândurile mele o iau razna. Parcă mă întorc cumva în timp, în perioada în care gândurile mă controlau pe mine și nu invers. Și ghici ce? Așa cum bine știi, gândurile care ni te tot plimbă prin cap nu sunt cele mai pozitive, din contră. Iar asta nu face decât să amplifice stresul.

2. Îmbunătățește starea de spirit și fericirea

Meditația te ajută să te conectezi cu sinele tău superior, să intri într-o stare mai adâncă de conștiință. Este ca și cum ai conecta un bec la o sursă de curent electric. Imediat începe să strălucească.

Citește și:

3. Meditația ameliorează stările de depresie

Prin meditație, reușim să deosebim ceea ce este real de felul în care noi interpretăm o situație. De asemenea, prin conectarea la Sursă, ne dăm seama că nu suntem niciodată singuri și că suntem susținuți.

Efecte benefice ale meditatiei

4. Sporește compasiunea față de propria persoană și încurajează bunătatea

Nu putem manifesta față de ceilalți ceea ce nu manifestăm față de noi. O persoană critică și dură cu sine va fi la fel și cu ceilalți. Prin meditație, ne reamintim că esența noastră este iubirea. Iar compasiunea este una dinre fațele iubirii.

5. Meditația te întinerește

Știu, nici nu se pune problema de așa ceva în cazul tău, doar ești foarte tânără. Insă cum ar fi să îți poți păstra această prospețime în ciuda timpului trecător? Ceea ce se așează pe fața noastră nu sunt neapărat anii care trec cât gândurile și emoțiile pe care le catalogăm negative. Meditația generează o stare de pace interioară și de bucurie care se va reflecta pe chipul tău.

Citește și:

sursa foto front page: shutterstock/by thevisualsyouneed

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.