Chef-ul francez Jerome Duport, a creat in Romania revista lifestyle de gastronomie „Secrete de Chef” si va recomanda reteta zilei. Salata de vinete Ingrediente: 2 vinete 1 ceapa mica taiata cubulete 4 catei de usturoi 2 lingurite de busuioc taiat marunt ½ de ardei gras rosu si ½ de ardei gras verde 1 lingura de masline taiate marunt 1 lingurita cu chimen 1 lingurita cu zeama de lamaie Sare si piper Patru portii, pregatire: 15 min., durata de preparare: 45 min. 1. Se taie vinetele in jumatate si se aseaza in tava. Adaugati ceapa si usturoiul. Tineti-le la aburi 45 de minute. 2. Scoateti semintele din ardei si taiati-l in lung. Adaugati ardeiul la vinete cu 20 de min. inainte de finalizarea prepararii. 3. Scoateti vinetele gatite din aparatul de gatit cu aburi, curatati-le si taiati marunt miezul (sau faramitati-l in blender). Adaugati ceapa, usturoiul, ardeiul gras, maslinele, zeama de lamaie si chimenul. Amestecati usor. Sarati si piperati. Valoare nutritiva: Este un preparat cu un continut scazut de calorii, contine fibre nutritive si vitamina C (ardeiul gras) Valoare energetica: 1 portie contine 61 kcal Proteine: 2 g; glucide: 2 g; carbohidrati. 9 g
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: