Setari Cookie-uri

Evenimentele saptamanii

A venit frigul, dar avem atatea motive sa iesim din casa in weekend. Sunt trei festivaluri in Bucuresti: dans si performance la eXplore, animatie la Anim'est si filme bune la Les Films des Cannes a Bucarest. Tu ce alegi? Sambata rasfata-te cu vinuri de soi, iar duminica invata meserie de la mari bucatari.

Proiectie Speciala Competitia Videoclip & Advertising
+DJ set DJ Vasile
Visuals by Tudor Calne3gru

vineri, 14 octombrie, 23:00
Discopolis live performance

sambata, 15 octombrie, 23:00
Indie Invasion by Leo

duminica, 16 octombrie, 23:00
Anim'est Volunteer Party
Intrarea libera


5. Concert Mihai Margineanu @ Hard Rock Cafe, ora 21:00

Pentru ca versurile istete si umorul fin nu se schimba o data cu vremea, Hard Rock Cafe te invita sa faci trecerea de la berea rece la ceva mai tare! Vino joi, 13 octombrie, de la ora 21:00 si ia parte la un nou concert alaturi de unul dintre cei mai nonconformisti si carismatici interpreti de folk - Mihai Margineanu revine la Hard Rock Cafe pentru a-ti demonstra ca muzica lui merge pe toate anotimpurile! Vei intra in sezonul rece incalziti de hituri ca: Femei, femei, Aviatia da senzatia, Melci, scoici, raci, craci, Paraschivo sau Ma iubeste femeile.

Citește și:

Pretul unui bilet la concert este de 40 lei.

Vineri, 14 octombrie

1. Creepy Animation Night 3 @ Cinema Patria, ora 23:00

Vineri, 14 octombrie, de la ora 23:00, la Cinema Patria are loc Creepy Animation Night 3, un eveniment recomandat de Cinemagia.ro: o noapte animata de prezentele pe scena ale animatorului si artistului vizual japonez Mirai Mizue, respectiv ale muzicienilor autohtoni Montgomery Clunk si Res Es.




21 dintre cele mai neobisnuite scurtmetraje de animatie ale anului vor rula in cadrul celor trei calupuri de proiectie, separate de live act-uri ale artistilor invitati. Printre ele se numara The Monster of Nix (r. Rosto, Olanda – Franta – Belgia, 2011), unul dintre titlurile selectionate si in Competitia de Scurtmetraj International – un film care a avut premiera mondiala la Festivalul International de Film de Animatie de la Annecy si din distributia caruia fac parte Terry Gilliam si Tom Waits (care semneaza si coloana sonora a filmului); The Ark (Polonia, 2007), selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului International de Film de la Cannes si regizat de Grzegorz Jonkajtys, animatorul polonez care are in CV titluri precum Star Trek, Sin City, Labirintul lui Pan, Rango sau Transformers; Underlife (r. Jarosław Konopka, Polonia, 2010), o productie a Studioului Invitat la Anim'est 2011 – Se Ma For; Save the Rhinoceros (Finlanda, 2010), regizat de unul dintre obisnutii Creepy Animation Night – finlandezul Tomi Malkki, prezentat in selectia oficiala a Festivalului International de Film de Animatie de la Annecy; Fuera de Control (r. Sofia Carrillo, Mexic, 2008), scurtmetrajul mexican care are in palmares participari in selectiile oficiale de la Sundance si Sitges sau Martyris (r. Luis Felipe Hernández Alanís, Mexic, 2010), proiectat in 2011 in Competitia Umbre – Scurtmetraj a Festivalului International de Film Transilvania.

Citește și:

Mirai Mizue, artistul care va crea live vizualurile proiectate pe marele ecran de la Patria intre calupurile de scurtmetraje, este o figura reprezentativa pentru noua generatie de realizatori japonezi de animatie abstracta. Atractia sa pentru celule face ca fiecare cadru realizat sa fie de o densitate uimitoare, iar ritmul joaca un rol foarte important in filmele lui. Recent, Mirai Mizue experimenteaza in zona animatiei minimaliste, cu figuri drepte, lineare.

Biletele individuale pentru Creepy Animation Night 3 costa 30 de lei si s-au pus in vanzare online, pe ticketfan.ro. Precum si in reteaua magazinelor Flanco din toata tara si la Libraria Engleza Anthony Frost din Bucuresti. Accesul minorilor in sala de proiectie la Creepy Animation Night 3 este strict interzis, evenimentul fiind rezervat exclusiv spectatorilor cu varsta de peste 18 ani.

Citește și:

2. Program Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City

GATURRO 3D - PREMIERA -SALA 3

vineri, sambata

10:30,12:30,14:30
duminica
12:30,14:30
REAL STEEL/Pumni de otel – SALA 1

vineri, sambata

11:15,13:45,16:15,18:45,21:15,23:45
duminica
11:15,13:45,16:15,18:45,21:15

THE THREE MUSKETEERS 3D/ Cei 3 muschetari –PREMIERA –SALA 6 (Grand ULTRA)

vineri, sambata

12:45, 15:00, 17:15,19:30,21:45,0:00
duminica
12:45, 15:00, 17:15, 19:30, 21:45

3. Petra Acker si Jimmy Czerkesz @ Madame Pogany, ora 21:00

Pe 14 octombrie continuam seria concertelor cu un live demential asa cum ne-au obisnuit Petra Acker si Jimmy Cserkesz . Cei doi sunt acompaniati de Gabriel Balasa, la cajon si diferite instrumente de percutie, formand un trio energic.

Seara va fi completata de un afterparty in ritm bossa nova , jazz, soul & funk, alaturi de Victor Stancov, dj-ul rezident Madame Pogany.

Citește și:

Deseori descrisa ca facand parte din aria Jazz, va asiguram ca muzica lor depaseste mult limita acestei categorizari. Ceea ce canta Petra Acker si Jimmy Cserkesz este un melanj de sentimente si culori, originalitatea acestuia reiesind prin intalnirea acestor doua caractere atat de diferite si totusi atat de complementare. O sa recunoasteti Jazz-ul, un pic de Soul si RnB, dar si Bossa Nova , Samba si chiar Folk, prin prisma unor piese preluate de la muzicienii lor preferati, cum ar fi Jimi Hendrix sau Sandra NKake.

Intrare: 15 lei


Sambata, 15 octombrie


1. Toamna in rosu

Dupa o “Primavara in rose” si o “Vara in alb”, a venit momentul ca pasionatii de vin din Bucuresti sa deguste si o “Toamna in rosu”. In perioada 1 - 16 octombrie, Vinul.Ro demareaza aceasta campanie de promovare a vinurilor rosii in 11 restaurante din Capitala.

Citește și:

Pentru acest anotimp, producatorii si partenerii evenimentului au realizat o ampla selectie de vinuri rosii, astfel incat sa existe posibilitatea de a le degusta la sticla sau la pahar, la preturi speciale. Fiecare local partener va avea meniuri speciale cu vinurile inscrise, dar si un somelier „de garda” care va povesti clientilor despre cum se produce, consuma si asociaza vinul rosu.

La „Toamna in rosu” vor fi prezenti producatori de top si importatori precum Cramele Recas, Crama Oprisor, SERVE, Vinarte, Domeniile Urlati, Domeniile Samburesti, Murfatlar Romania, Heinrig Distribution si Alexandrion Group.

Astfel, incepand cu 1 octombrie, timp de 16 zile, 17 de sortimente de vin vor putea fi degustate la preturi speciale in 11 localuri bucurestene:

CENTRUL ISTORIC: Charme - Str. Smardan nr. 12, Carada - Str. Eugeniu Carada, Corelli Winebar - Str. Smardan nr. 28, La Mama - Str. Bacani nr. 1, Red Angus - Str. Franceza nr. 56, Trattoria del Tatoli - Calea Victoriei nr. 26, Vatra - Str. Ion Brezoianu nr. 19, Rossetya - Str. Dimitrie Bolintineanu, nr 9

Citește și:

UNIRII: Nargila Gril&Bar - Str. Bibescu Voda nr. 1
TINERETULUI: Thalia - Str. Cuza Voda nr. 147

VICTORIEI: Thalia - Str. Sevastopol nr. 8

2. Concert Armin van Buuren @ Sala Polivalenta, ora 22:00

Line-up: Armin van Buuren, Sunnery James, Ryan Marciano

Biletele vor putea fi achizitionate in avans la pretul de 60 lei. In ziua evenimentului pretul unui bilet va fi de 80 lei.

3. Concert Trupa 13 @ Hard Rock Cafe, ora 22:30

Daca vrei sa scapi de superstitia ca numarul 13 iti aduce ghinion, atunci vino sambata, de la ora 22:30, la Hard Rock Cafe, si participa la concertul sustinut de Trupa 13. Timp de aproape doua ore, cei patru artisti (Deni, Silviu, Cristi-Americano si Kani Rusu) te vor incanta cu hit-uri precum Angels - Robbie Williams, Clocks - Coldplay, Dreamer - Ozzie Osbourne, One - U2, Sultans of Swing - Dire Straits si multe altele. Vino cu incredere si lasa-te convins ca Trupa 13 iti poarta noroc si iti aduce numai distractie!

Pretul unui bilet la concert este de 25 lei.

Duminica, 16 octombrie

1. Cooking Classes by Société Gourmet @ Madame Pogany

Duminica, de la ora 14.00, suntem gazdele unor cursuri de gatit, organizate de Societe Gourmet.

Bucatari specializati va indruma si va impartasesc secrete gastronomice, iar la finalul sesiunilor veti putea savura propriile “creatii culinare”.

Saptamana aceasta veti invata cateva metode iscusite de a manui un cutit, in bucatarie.

Va asteptam cu drag!
Info & Rezervari: 0743 661 782

Adresa: Banu Antonache 40 – 44 (Piata Floreasca) Sector 1 / Bucuresti, Romania

2. Ziua Mondiala a Painii @ Din Casa, ora 12:00

Nu e asa ca tuturor ne plac aniversarile?
Ce-ai zice daca anul acesta, pe 16 octombrie, am aniversa impreuna un prieten comun, al tuturor?
Cu ocazia Zilei Mondiale a Painii Spic&Bob si Electrolux te invita la sarbatorit!
Daca esti curios, te invitam sa te pui pe framantat paini de sarbatoare propuse de bloggerii culinari invitati.
Daca esti doar pofticios, te asteptam la ospat.

Cand? 16 octombrie, 12:00- 17:00

Unde? Din Casa, Str. Constantin Coanda nr.18

Cum? Brunch all you can eat: sandwichuri, briose, tarte sarate si dulci, viennoiserie, prajiturele si torturi
Atelier de paine cu bloggeri culinari - locuri limitate! Pentru atelierul de paine va rugam inscrieti-va printr-un mail la info@spicsibob.ro

Cat? Cost brunch - 40 lei (include mancare si bauturi)
Cost Atelier de paine - 10 lei, cu inscrieri la info@spicsibob.ro pentru participarea la atelie

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.