Setari Cookie-uri

13 Locatii celebre din filme pe care le poti vizita in concediu!

Obiective turistice si repere geografice urbane sau naturale celebre, au fost dintotdeauna actori principali sau secundari ai marilor filme. Piramidele din Egipt, Turnul Eiffel din Paris, Colosseum-ul din Roma, Muntele Fuji din Japonia, Statuia lui Iisus din Rio de Janiero sau Turnurile Petronas din Malayezia pe toate le-ati vazut cu siguranta in filme de cinema sau seriale de televiziune.

Cafenele celebre din seriale TV celebre - Cheers, Seinfeld si Friends


1. Cheers cafe, Boston, SUA

Deschisa in 1969 sub denumirea de Bull & Finch Pub, aceasta locatie de pe Beacon Street din Boston atrage astazi pana la un milion de curiosi pe an. Barul acesta de legenda nu a fost doar locatia care aparea in celebrul serial Cheers, ci a inspirat intreaga productie. Producatorii celebrului serial TV au cercetat si comparat multe alte locatii din Statele Unite inainte sa se opreasca asupra Pubului Bull & Finch. Practic exteriorul barului din serial este cel al Bull & Finch insa interiorul este replicat exact tot in Boston, in Faneuil Hall.

2. Monk’s Café New York, SUA

Dupa barul din Cheers, recunoscut inca din anii "80 cand se filmau seriile serialului cu acelasi titlu, Monk"s Cafe este poate unul din cele mai recunoscute baruri din State. Promovat drept Monk"s Cafe in serialul Seinfeld, locatia in care se intalneau Jerry, George, Kramer si Elaine, se numeste de fapt in realitate TOM"s RESTAURANT. Aflata si astazi la intersectia dintre West 112th si Broadway, aceasta cafenea/restaurant este o locatie apreciata de fanii adevarati ai serialului desi nu cred ca exista cineva care ar calatori la New York numai pentru a ajunge aici. Evident, dupa cum era de asteptat, interiorul restaurantului lui Tom nu seamana deloc cu cel al cafenelei lui Monk din Seinfeld. Interiorul cafenelei il gasesti azi doar la The American Museum of the Moving Image care insa e inchis pentru renovare pana pe 15 ianuarie 2011.

3. The Central Perk Cafe, New York, SUA

Central Perk, cafeneaua in care se aduna de atatea ori dragii nostri prieteni din Friends, este probabil deja mai celebra decat Cafeneaua din Seinfeld si poate si decat cea din Cheers. Rachel Green, Monica Geller, Phoebe Buffay, Joey Tribbiani, Chandler Bing sau Dr. Ross Geller sunt doar niste personaje interpretate de actori care au devenit celebri datorita rolurilor legendare care i-au consacrat. La fel si Cafeneaua lor favorita, Central Perk-ul, nu e altceva decat o cafenea construita intr-un studio de film. Cu toate acestea in 2006, un om de afaceri iranian a inceput o franciza Central Perk, inregistrand marca in 32 de tari. Decorul cafenelelor din retea sunt inspirate vizibil din serial, cu aceleasi canapele, cu aceasi tejghea, si cu acelasi stil de caramizi ca in film. James Michael Tyler, cel ce l-a jucat pe Gunther, managerul Central Perk din Friends, a servit la mese cu ocazia lansarii cafenelei din Dubai. Central Perkul din film a fost reconstruit in studiourile Warner Bros. O replica se gaseste si in Londra, pe Broadwik Street in Soho.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.