Setari Cookie-uri

13 Locatii celebre din filme pe care le poti vizita in concediu!

Obiective turistice si repere geografice urbane sau naturale celebre, au fost dintotdeauna actori principali sau secundari ai marilor filme. Piramidele din Egipt, Turnul Eiffel din Paris, Colosseum-ul din Roma, Muntele Fuji din Japonia, Statuia lui Iisus din Rio de Janiero sau Turnurile Petronas din Malayezia pe toate le-ati vazut cu siguranta in filme de cinema sau seriale de televiziune.

Colosseum-ul & Fantana di Trevi , Roma, Italia


5. Colosseum

Daca ajungi in Roma nu ai cum sa ratezi Colosseum-ul. Aparut in atatea filme documentare si artistice, acest amfiteatru roman in aer liber, de marimea unui stadion modern, ce putea primi in tribunele sale peste 50.000 de oameni, gazduia in vremea Romei Antice luptele cu gladiatori. Cum pe vremea aceea romanii nu aveau cinema, veneau sa vada scene de lupta si executii la Coloseum. Poporul vroia inca de atunci, paine si circ... Ei bine, ce film poate fi mai potrivit cu aceasta locatie si mai bine cunoscut cititorilor acestui articol, decat GLADIATORUL cu Russel Crowe.

6. Fontana di Trevi


7. Piramidele si Sfinxul din Egipt


Alaturi de faraoni, hieroglife, mumii si scarabei, Piramidele si Sfinxul raman un simbol al Egiptului, cunoscut si recunoscut pretutindeni in jurul lumii. Cel mai mare monument de piatra din lume si singura minune a lumii antice aflata inca in picioare, Piramidele din Gizeh au aparut in filme de cand cinematograful a devenit o arta atat de apreciata de public. Una din cele mai apreciate si recente filme de aventuri care se desfasoara in zona Piramidelor este MUMIA ;-). Armatele de oameni sacali, Regii Scorpion, mumiile blestemate si alte creaturi intunecate au fascinat zeci de mii de tineri din fata ecranelor de cinema si chiar mai multi din fata ecranelor de Computer. Mumia blestemata se trezeste la viata si e nevoie de mai mult decat o arma normala sa o trimiti la loc de unde a venit... In partea a doua, intitulata sugestiv si deloc creativ MUMIA SE INTOARCE actiunea se transfera intr-un Muzeu. Insa actiunea este mai fascinanta atunci cand se petrece pe platoul din Gizeh. Egiptenii aveau puternice cunostinte astronomice. S-a descoperit ca toate piramidele de pe platoul Gizeh sunt aranjate exact ca o oglinda pe Pamant a constelatiei Orion. Egiptenii credeau ca acolo este casa lui Osiris, zeul mortilor si al lumii de dincolo. Si cine suntem noi sa spunem ca se inselau?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.