Setari Cookie-uri

13 Locatii celebre din filme pe care le poti vizita in concediu!

Obiective turistice si repere geografice urbane sau naturale celebre, au fost dintotdeauna actori principali sau secundari ai marilor filme. Piramidele din Egipt, Turnul Eiffel din Paris, Colosseum-ul din Roma, Muntele Fuji din Japonia, Statuia lui Iisus din Rio de Janiero sau Turnurile Petronas din Malayezia pe toate le-ati vazut cu siguranta in filme de cinema sau seriale de televiziune.

8. Khan-el-Khalili

Iar in Cairo, daca ati vizitat deja Piramidele si Muzeul de egiptologie, trebuie sa mergeti si in Khan-el-Khalili, marele bazar care a servit ca platou de filmare pentru omserie de filme de aventuri printre care si unele episoade din Indiana Jones.

Puteti gasi oferte in Egipt si Excursii la Piramide aici.

Matmata, Tunisia, platoul de filmare din primul STAR WARS

9. Matmata

Matmata este unul dintre cele mai faimoase sate din Tunisia datorita faptului ca a fost locul de filmare al unor scene din Razboiul Stelelor - primul film lansat de Lucas in 1973. Hotelul Sidi, care a fost cantina din Razboiul Stelelor este inca in picioare, iar vizitatorii pot sa petreaca seara in casa in stil Berber ca parte dintr-o experienta totala STAR WARS. La 450 km la sud de Tunis, la 43 km in sudul Gabes, 60 km la vest de Medenine, se gaseste Platoul de Filmare in care stau si azi in picioare casele din care si in care ieseau si intrau Luke Skywalker, Han Solo sau Chewbacca.

Locul si-a primit numele de la tribul berber, care locuia acolo inaintea invaziei arabe. Este renumit pentru locuintele troglodite, sapate in pamant, care sunt adaposturile cele mai adecvate in conditii desertice, pastrand o temparatura constanta de 20-22 grade Celsius. Casele au o curte, de 5-10 metri de unde incepe un labirint de camere mici pentru dormit, depozit si adunari de familie, sapate in piatra si interconectate de pasaje stramte. Taramul trogloditilor este un adevarat peisaj selenar, motiv pentru care a si fost ales ca loc de filmare pentru Razboiul Stelelor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.