Setari Cookie-uri

Eat. Pray. Love - the movie

Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie moderna pornita intr-un periplu prin lumea larga, de-a lungul caruia spera sa se regaseasca si sa se impace cu sine, in filmul Mananca Roaga-te Iubeste. Aflata la rascruce de drumuri, dupa divort, Gilbert isi ia un an de pauza de la slujba si ca niciodata, se decide sa evadeze din viata sa obisnuita si confortabila, riscand totul numai pentru a-si schimba viata.

Romanul autobiografic al lui Gilbert – o calatorie de cunoastere si autocunoastere – s-a bucurat de un enorm succes, vanzandu-se in peste 6,2 milioane exemplare in Satele Unite si in toata lumea, fiind tradus in 40 de limbi. Ceea ce a facut-o pe Roberts sa accepte proiectul a fost calitatea romanului si totodata sansa de a lucra alaturi de Ryan Murphy, regizorul si co-scenaristul filmului. “Imi place felul in care romanul descrie experienta de viata, cautarea unor raspunsuri, sau importanta anumitor oameni din viata noastra. O consider o poveste impresionanta si atragatoare. E minunat sa faci parte din aceasta poveste, mai ales daca-l ai pe Ryan la carma acestei nave pornite in voiaj– a fost o misiune plina de satisfactii,” marturiseste actrita.

Murphy, renumit pentru realizarea serialelor TV “Nip/Tuck” si “Glee,” premiat cu Globul de aur, este apreciat pentru dialogurile sale realiste din film. El a scris scenariul impreuna cu Jennifer Salt, cu care a mai colaborat si pentru “Nip/Tuck.” “Ryan si Jennifer au realizat o adaptare fidela a romanului” spune Roberts. “Ryan s-a dovedit a fi pe aceeasi lungime de unda cu romanciera Liz Gilbert, care este destul de extroverta, iar cei doi scenaristi s-au angajat sa respecte spiritul cartii. In cazul unei adaptari, vine un moment cand filmul se indeparteaza putin de sursa de inspiratie, dar noi am respectat pe tot parcursul filmului spiritul povestirii – calatoria lui Liz de autocunoastere.”

“Frumusetea cartii – si acesta cred ca este si motivul pentru care am vrut s-o ecranizam cu totii – consta in aceea ca te incurajeaza sa, ‘iesi din cutiuta ta,’” recunoaste Murphy. “Imi place ideea asta – care parca mi-a fost adresata mie personal, pentru ca eu sunt cam rigid in alegeri si repet acelasi tipar zi de zi. De exemplu, imi place secventa din Roma, in care Julia isi petrece o intreaga dupa amiaza stand jos, pe podea si mancand minunate mancaruri italienesti. Ma gandesc la ea in viata mea de zi cu zi; incerc sa savurez mici experiente de genul asta, fara sa-mi propun scopuri mari pentru ziua respectiva. Exact asta am invatat eu, la nivelul vietii mele personale, din proiectul la care am lucrat.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.