Setari Cookie-uri

Eat. Pray. Love - the movie

Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie moderna pornita intr-un periplu prin lumea larga, de-a lungul caruia spera sa se regaseasca si sa se impace cu sine, in filmul Mananca Roaga-te Iubeste. Aflata la rascruce de drumuri, dupa divort, Gilbert isi ia un an de pauza de la slujba si ca niciodata, se decide sa evadeze din viata sa obisnuita si confortabila, riscand totul numai pentru a-si schimba viata.

Alta sursa de inspiratie pentru Murphy si Salt, a fost bineinteles, autoarea cartii, Elizabeth Gilbert. In timp ce scria, Murphy a corespondat permanent cu Gilbert prin email; ori de cate ori aveau o indoiala in privinta motivatiei unuia dintre personaje, ei isi gaseau un aliat de nadejde in chiar persoana romancierei. De pilda, cand scriau secventa din Italia, lui Murphy si lui Salt li s-a parut ca masa de Thanksgiving, pe care Liz o serveste impreuna cu toti prietenii ei italieni este un fel de cheie care va deschide calea interpretarii si derularii intregului film. De ce era asa de importanta masa asta pentru Gilbert? Autoarea a raspuns ca la acel moment – chiar la inceputul calatoriei – ea nu era inca prea sigura ca ar putea sa se mai bucure vreodata de fericire personala, asa ca se bucura pentru altii. “Ea spune ca acest moment are semnificatia unei scantei de viata,” explica Gardner. “Momente de genul acesta ne-au ajutat enorm sa impingem povestea mai departe, facand-o mai veridica.”

De la bun inceput, cand Gardner a citit pentru prima oara cartea, singura actrita care i se parea ca i-ar putea da viata lui Elizabeth Gilbert a fost Julia Roberts. “Mi se parea ceva normal si evident– trebuia sa fie Julia Roberts,” spune producatorul. “Nu mai lucrasem niciodata cu Julia asa ca am fost socat de talentul ei. In acest rol, ea acopera toata gama de trairi, de la vulnerabilitate, la duritate, de la sovaire, la siguranta de sine. Ea intelege cand Liz bate in retragere, sau cand se lasa purtata de val.”

“Liz trece printr-o pleiada intreaga de trairi –asa cum este de asteptat, pentru ca povestea ei se intinde de-a lungul unui an de viata,” explica Roberts. “Trecand de la divort la calatorii si apoi la intalnirea unor oameni noi, care o lasa pe ganduri fiindca nu stie ce sa faca, reprezinta un parcurs care mi-a dat ocazia sa interpretez un personaj complex si fascinant.”

“La inceputul filmului, Liz se intelege pe sine ceva mai greu si nu e usor sa spui de ce,” adauga Roberts. “Ea este obisnuita cu calatoriile – a calatorit adesea – asa ca facutul bagajelor ii este in sange. Evident, nu oricine ar putea sa faca ceea ce face ea, dar mesajul nu se refera la asta. E interesant s-o urmaresti colindand dintr-un loc in altul, dar cel mai important este sa ii urmaresti analiza de sine si cautarea scopului vietii.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.