Setari Cookie-uri

Eat. Pray. Love - the movie

Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie moderna pornita intr-un periplu prin lumea larga, de-a lungul caruia spera sa se regaseasca si sa se impace cu sine, in filmul Mananca Roaga-te Iubeste. Aflata la rascruce de drumuri, dupa divort, Gilbert isi ia un an de pauza de la slujba si ca niciodata, se decide sa evadeze din viata sa obisnuita si confortabila, riscand totul numai pentru a-si schimba viata.

Roberts spune ca reflectiile de genul acesta nu sunt usoare, iar asta face calatoria lui Gilbert remarcabila. “Faptul ca ea se decide sa–si dedice ei insasi acest rastimp al vietii este extrem de interesant si incurajator pentru ceilalti oameni,” spune ea. “Cred ca e o atitudine curajoasa si admirabila; viata este ca un foc de paie, asa ca daca te opresti in loc pentru a hotari ce e bine pentru tine, e un lucru bun.”

Viola Davis, care o interpreteaza pe Delia, ce mai buna prietena a lui Liz din film, spune ca si ea a considerat-o pe Julia Roberts ca fiind singura optiune pentru rolul Liz Gilbert. “In timp ce citeam Eat Pray Love, ma gandeam in sinea mea, Liz probabil nu-si da seama cat e de fantastica. E in stare sa-si faca prieteni oriunde se duce si deindata ce intra pe usa. Acelasi lucru il simtea fata de Julia – oamenii se simt atrasi de spiritul ei. E ca un far pentru cei din jur.”

Roberts a avut ocazia s-o intalneasca pe adevarata Elizabeth Gilbert la Roma. “Ryan a tinut legatura cu autoarea in faza de pre-productie, dar eu am simtit ca ar fi important ca in interpretarea mea sa-mi urmez instinctele, sa filmez o buna parte a materialului si sa ma aflu deja pe un drum, inainte de a ma intalni cu ea,” afirma Roberts. “E o persoana deosebita, are harul vorbirii si expresii specifice, dar eu n-am vrut s-o imit. Oricum, e un om extrem de frumos.”

Exact ca si in cazul distribuirii Juliei Roberts, realizatorii nu concepeau sa filmeze in alte locatii decat cele originale, pe care Gilbert le-a vizitat in timpul calatoriei sale. “Acesta era gandul nostru – sa mergem cu filmarile in toate locurile pe care le vizitase Liz Gilbert,” spune Murphy. “Unele dintre aceste locatii erau lesne de atins, in special locurile faimoase din Roma pe care le vizita Liz.” In alte situatii, relateaza Murphy, au avut noroc – au putut filma in chiar locuinta lui Ketut Liyer, un personaj cheie din secventa din Bali. “Am petrecut mult timp in faza de pre-productie, mergand in anumite tari, chiar si de cate trei ori, pentru a identifica locatiile corecte. Acolo unde, din motive independente de noi, nu am putut sa filmam, am facut o multime de fotografii si apoi am recreat acele locuri. Fiindca romanul este extrem de cunoscut si indragit, pentru mine, ca regizor, era important sa ne deplasam si sa filmam chiar in locurile unde mergea eroina,” continua Murphy.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.