Setari Cookie-uri

Eat. Pray. Love - the movie

Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie moderna pornita intr-un periplu prin lumea larga, de-a lungul caruia spera sa se regaseasca si sa se impace cu sine, in filmul Mananca Roaga-te Iubeste. Aflata la rascruce de drumuri, dupa divort, Gilbert isi ia un an de pauza de la slujba si ca niciodata, se decide sa evadeze din viata sa obisnuita si confortabila, riscand totul numai pentru a-si schimba viata.

Richard Jenkins, care are un rol esential in secventa indiana, prin personajul lui Richard From Texas, explica cat de mult a contat pentru productie ca ei sa filmeze in locurile exotice despre care era vorba in carte. “Cand eram copil, intr-un mic orasel din Midwest, imi inchipuiam lumea exact asa cum o vedeam in filme. Cu ajutorul filmelor vizitam orase si locuri pe care altfel nu le-as fi putut vedea,” explica el. “Asa incat faptul ca s-a filmat in India, dovedeste ca imaginile acelea nu s-ar fi putut realiza nicaieri altundeva. Caldura, senzatia, aerul, localnicii, toate au cu totul alta vibratie cand esti la fata locului.”

Dar productia nu dorea numai filmari in locurile originale. Realizatorii vroiau sa filmeze si in ordine cronologica– mai intai la New York, apoi in Italia, apoi India si in final, Bali. Aceasta metoda, recunoaste Roberts, a facut ca interpretarea rolului sa se imbogateasca inca si mai mult. “Noi am avut aceleasi trairi emotionale ca si Liz,” spune ea. “Acest lucru a devenit o experienta incredibila.”

“Vorbind cu Ryan Dede, ne-am dat seama ca fiecare dintre aceste locatii din strainatate are ceva special, iar oamenii care vor vedea filmul vor dori sa mearga si ei intr-o calatorie similara cu cea a lui Liz,” spune producatorul executiv Stan Wlodkowski. “Asa ca hotararea unanima a fost sa filmam la New York, in Italia, India, si Bali, in aceeasi ordine pe care Liz o traieste in roman. Nu cred ca voi mai avea un asemenea program in toata cariera mea. De fapt, noi am realizat patru filme diferite.”

Una dintre primele dificultati a fost sa alcatuim programul filmarilor. Nu numai ca trebuia sa ne asiguram ca actorii erau disponibili, dar trebuia sa aflam cum va fi vremea, daca vom avea la dispozitie echipa de filmare si daca ne vom putea deplasa la fata locului. Unele dintre aceste locatii internationale mai gazduisera si alte filme, asa ca posedau infrastructura cinematografica necesara, iar altele, cum ar fi Bali, nu mai gazduisera niciodata un film de asemenea dimensiuni.

“Cand am inceput sa filmam la New York, aveam simultan si un birou de productie altundeva in lume. Se lucra pentru filmul acesta 24 de ore din 24. Deschiseseram birouri de casting, departamente artistice, de constructii, pe tot globul,” afirma Gardner.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.