Setari Cookie-uri

Premiera: Morning Glory

Cand Becky Fuller (McAdams), producatoare de televiziune pasionata de meseria ei, este concediata de la programul de stiri locale, cariera ei arata la fel de dezolanta precum ii este si viata amoroasa. Dupa acest esec ajunge sa lucreze pentru emisiunea Daybreak, un show matinal local aflat pe ultimul loc ca audienta. Ambitioasa din fire, Becky isi pune in minte sa revigoreze emisiunea, asa ca gaseste solutia pe care ea o crede ideala: sa-l aduca pe legendarul prezentator Mike Pomeroy (Harrison Ford).

Cind si-a prezentat ideea in fata lui J.J. Abrams, acesta s-a indragostit pe loc de tensiunea dintre o nou-venita hotarita sa mearga pina in pinzele albe ca sa salveze o emisiune matinala si starurile emisiunii, unul mai dificil decit cel celalalt, si care n-au deloc de gind sa coopereze cu ea pentru a-i salva cariera. Mai mult, mediul in care se petrece filmul este unul din cele mai dinmice si mai haotice din televiziune, deci cu cel mai mult potential pentru o comedie.

Producatoarea executiva Sherryl Clark, responsabila cu filmele de lung metraj in compania Bad Robot, a lui J. J. Abrams, spune ca nu a avut nici o indoiala ca scenarista era alegera ideala pentru aceasta poveste. Imediat ce a primit unda verde pentru proiect, Mckenna a inceput o migaloasa munca de documentare. Asa ca, zile intregi, s-a trezit in miez de noapte si a umblat prin culisele tuturor emisiunilor matinale de televiziune, pentru capta exact spiritul si modul de a fi, a vorbi si a trai a unui tinar producator, precum protagonista scenariului ei.

La finalul acestei experiente, McKenna a inteles ca in televiziunea zilelor noastre se duce un devarat razboi intre stirile serioase si partea de spectacol. Asadar, Becky avea sa duca o lupta apriga pentru a-l convinge pe talentatul reporter Mike Pomeroy (Harrison Ford) ca lumea s-a schimbat si ca, ori se adapteaza, ori dispare din peisaj... Problema e ca, oricit ar scoate-o din minti, Becky vrea sa-i salveze cariera la fel de mult cum isi doreste sa si-o salveze pe a ei.

Inca de cind scenariul era in stadii timpurii de dezvoltare, Aline Brosh McKenna si J.J. Abrams au visat sa-l aiba pe Harrison Ford in film. “Stiam ca era exact genul lui de rol, pentru ca are unsimt al umorului extraordinar”, spune Abrams, care a lucrat pentru prima data cu Ford cind a scris scenariul filmului Regarding Henry. “Avem tendinta sa credem ca Harrison Ford este eroul de actiune, Han Solo sau Indiana Jones, dar uitam ca poate fi si un comic nemaipomenit. A trecut ceva timp de cind nu l-am mai vazut intr-o comedie.”

La scurt timp dupa ce Ford a fost cooptat in proiect, a inceput cautarea unui regizor. Un nume a iesit imediat in evidenta, cel al lui Roger Michell, al carui fler pentru comedie a impresionat o lume intreaga cu clasicul Notting Hill. Michell este cunoscut si pentru drama Venus, film nominalizat la Oscar, cu Peter O’Toole intr-unul din cele mai apreciate roluri din cariera sa, dar si pentru The Mother si Changing Lanes.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.