Setari Cookie-uri

Premiera: Maria Ta

Regizorul comediei Pineapple Express, David Gordon Green, va invita sa traiti regeste o aventura de mare clasa si umor intr-o lume fantastica, in Maria Ta.

Tonul general al filmului nu s-a dorit in nici un moment sa ia in ras genul fantasy, iar dovada este faptul ca au fost invitati sa joace actori britanici de prestigiu, printre care si CHARLES DANCE, respectabil actor, regizor si scenarist, care a interpretat rolul tatalui printesei, Regele Tallious, precum si TOBY JONES, care este mana dreapta a lui Fabious, Julie, sau DAMIAN LEWIS, in rolul lui Boremont, rivalul lui Julie si cealalta “mana dreapta” a lui Fabious. Courtney, tinarul servitor al lui Thadeous este interpretat de RASMUS HARDIKER, un tanar actor tot britanic, aflat in plina afirmare. Infricosatorul super-diabolic Marteetee este interpretat de JOHN FRICKER.

Filmari in Irlanda

Maria Ta nu putea fi filmat altundeva decat intr-un tinut impregnat de folclor, mituri si legende. Echipa de realizatori a gasit in Irlanda de Nord piesajul perfect – de la munti inverziti si paduri dese la un litoral salbatic. Directorul de imagine Tim Orr a fost cel care urma sa captureze totul in imagini.

Green explica decizia de a filma acolo: „Belfast a fost ales pentru ca acolo exista o forta de munca extraordinara, studiouri uriase si peisaje naturale care se potriveau perfect filmului. In plus, am avut numeroase beneficii care ne-au determinat sa filmam aici; am adus multi oameni de la Londra, insa tehnicienii si artistii de baza au fost angajati pe plan local, oameni foarte harnici, gata sa-si suflece manecile si dornici sa se speteasca muncind alaturi de noi.”

In afara faptului ca vremea era atat de capricioasa incat Green a decis sa filmeze in functie de toanele acesteia, echipa de artisti condusa de scenograful Mark Tildesley a avut suficiente locuri si peisaje cu care sa lucreze pentru a da filmului aspectul medieval. In orice directie ar fi mers, pret de 80 de km departare de Belfast, echipa tot gasea locuri perfecte pentru o scena sau alta, de la spectaculoasa coasta marina Antrim pana la ruinele dramatice ale castelului Dunluce sau coloanele de bazalt Giant’s Causeway, parcul forestier Tollymore sau Castle Ward, Shane’s Castle etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.