Setari Cookie-uri

Fa-ti timp pentru sport!

Daca vrei sa te bucuri de soare si de copacii infloriti, si, in acelasi timp, sa iti imbunatatesti sanatatea si tonusul general, gaseste-ti timp pentru practicarea unui sport!

Vara si-a facut loc cu pasi repezi in viata noastra si aduce cu sine nevoia de a ne petrece cat mai mult timp in natura si de a face miscare. Stim prea bine ca programul agitat din timpul saptamanii nu ne permite sa ne incepem ziua cu traditionalele exercitii de aerobic sau cu cateva minute de jogging.

Sa nu mai vorbim despre faptul ca dupa job, ne simtim total lipsit de energie datorita stresului. Le felicitam insa pe cele mai curajoase dintre voi, care reusesc in timpul saptamanii sa mearga la o sala de fitness, sa urmeze cursuri de dans ori isi dedice cel putin o ora pentru tenis de camp, squash, badminton sau tenis de masa.

Daca insa te numeri printre cele care abia daca reusesc sa isi faca putin timp liber in weekend, incearca sa gasesti un sport pe care sa-l practici in natura, sa te scape de calorii, sa te relaxeze, sa iti destinda si sa-ti defineasca musculatura.

Tenisul de camp este cel pe care il trecem primul pe lista. Cauta cu antentie pe internet si vei vedea ca nu va fi greu sa gasesti un teren de tenis aproape de casa sau cel mult in cartierul apropiat. Asa ca suna-ti prietenii si faceti o rezervare pentru cateva ore!

Daca nu ai echipament si ti-ai propus sa nu faci o cheltuiala prea mare, cel putin acum , inainte de concediu, opteaza pentru minimul necesar: o racheta Wilson Us Open sau Head Nano Ti Eclipse (preturile variaza intre 130lei si 350 lei) si un set de mingi Wilson Us Open sau Head ATP. O geanta de tenis sau alte elemente de optimizare a rachetei raman optionale.

Pentru cele dintre voi care nu gasesc disponibil nici un prieten sau se sfiesc sa joace pentru prima oara cu o persoana care nu-i tocmai incepatoare, pot sa isi achizitioneze un tenis trainer, sa il fixeze pe sol, in parc sau in spatele casei si sa exerseze singure.

Nu uita ca tenisul este un sport nobil care desi te solicita fizic, imprima armonie si gratie miscarilor intregului corp. Incearca si vei vedea ca fiecare partida jucata iti va da un plus de incredere in tine si relaxare.

Ne-am gandit sa va recomandam squash-ul , daca sunteti o persoana extrem de dinamica, pentru ca ritmul de lovire al mingii este cu mult mai rapid decat in cazul tenisului. Este o activitate perfecta pentru combaterea sedentarismului si a obezitatii, avand in vedere ca un minim de 30 de minute de joc ard aproximativ 600 de calorii, ceea ce inseamna cu 70% mai mult decat o partida de tenis. Trebuie insa sa fi relativ in forma si mai presus de toate, incalzit in prealabil, pentru a evita accidentarea datorata miscarilor bruste sau suprasolicitarea fizica.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.