Setari Cookie-uri

Hidratarea, adevaruri si prejudecati

Cele mai des intalnite mituri si prejudecati despre apa.

Sunt trei lucruri fara de care nu putem trai: soarele, iubirea si...apa. Despre aceasta din urma s-au scris sute de articole si i s-au acordat tot felul de atribute magice. Citeste despre cele mai des intalnite mituri si prejudecati despre apa in cele ce urmeaza.

6 mituri importante despre hidratare

hidratare Foto: KieferPix, Shutterstock

Adevarat: Nu poti trai fara apa

Apa este cea mai importanta substanta pe care o consumi. o fiinta umana poate supravietui aproxomativ doua luni de zile fara mancare insa va muri dupa sapte zile in care nu bea deloc apa.

Fals: Urina de culoare inchisa este un semn ca esti deshidratata

Contrar credintei populare, urina de culoare inchisa nu este neaparat un semn ca esti deshidratata. Aceasta schimbare a aspectului se poate datora altor factori cum ar fi medicamentele sau unor alimente ca sparanghelul sau sfecla

Citește și:

Adevarat: Trebuie sa bei apa atunci cand iti este sete

In cele mai multe cazuri, setea este un semnal de incredere ca trupul tau are nevoie urgenta de apa. Un alt indicator al aceleiasi nevoi stringente: faptul ca au trecut mai multe ore fara sa mergi la toaleta sa urinezi.

Fals: Bautul apei previne aparitia ridurilor

Bautul apei nu hidrateaza pielea, previne aparitia ridurilor si da tenului stralucire. Cea mai buna modalitate de a preveni textura uscata si cu probleme a pielii sunt lotiunile hidratante si crema de protectie solara.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.