10 Puncte de presopunctura pentru dureri si alte probleme de sanatate

10 Puncte de presopunctura pentru dureri si alte probleme de sanatate

Kudika
1 Martie 2017

Medicina alternativa vine de multe ori cu solutii practice si apreciate in lumea intreaga, iar reflexoterapia se numara printre cele mai iubite si cerute tehnici de vindecare si preventie, oferind alinare si suport in multe tulburari si afectiuni.

  1. Presopunctura: punctele pentru ficat si vezica biliara

Se apasa punct cu punct in talpa pe liniile similare celor din imagine, avand grija sa nu faceti salturi mari, ci sa acoperiti din aproape in aproape aceasta linie in totalitate. Apasati cu putere folosind varful degetului mare de la mana. Reveniti de 3 ori peste aceasta linie

puncte de presopunctura pentru ficat si vezica biliara (fiere)

  1. Puncte de presopunctura: rinichi si vezica urinara

Inferior, intre aria stomacului si cea a ficatului si a vezicii biliare, se proiecteaza rinichiul. De la acesta porneste linia ureterului, urmand ca traseul reflexologic sa se finalizeze cu punctul vezicii urinare. Aceste puncte (cele marcate cu rosu in imagine), se vor presa din aproape in aproape, parcurgand astfel fiecare milimentru de piele si structuri subcutanate. Se revine de 3 ori cu aceeasi tehnica asupra acestor puncte. Urmariti aici harta reflexologica completa a talpilor.

puncte de presopunctura si reflexoterapie pentru ficat si vezica urinara

  1. Reflexologie: tiroida

Afectiunile tiroidei sunt tot mai frecvente pe meleagurile noastre si nu numai, specialistii afirmand ca in tara noastra este posibil ca una din 4 persoane sa sufere la un moment dat de tulburari ale acestei glande. Linia tiroidei se proiecteaza la nivelul talpii imediat sub degetul mare, zona in care se vor face presari din aproape in aproape, urmand a relua tehnica de 3 ori.

reflexologie si presopunctura tiroida

Articole video recomandate

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri