Setari Cookie-uri

4 remedii naturale care iti vor usura ciclul menstrual

Exista anumite alimente care ajuta la diminuarea durerilor menstruale, mai eficiente decat pastilele si pilulele anticonceptionale.

3. Vitamina B

Multe femei au o deficienta de B1 care se manifesta prin dureri musculare, crampe si, uneori, oboseala - toate simptome ale sindromului premenstrual. Consumul de carne de porc, peste, fasole uscata, mazare si cereale (toate bogate in vitamina B1) poate ajuta la atenuarea acestor simptome. Vitamina B6 este o alta vitamina a carei lipsa poate provoca aparitia durerilor menstruale deoarece ajuta uterul sa se relaxeze. Cerealele, cartofii, bananele si pieptul de pui sunt bogate in vitamina B6.

4. Vitamina E

Vitamina E este un supliment excelent pe care sa il incluzi in regimul tau alimentar. Te scapa de durerea menstruala prin efectul sau anti-inflamatoriu si te ajuta sa iti echilibrezi hormonii si fluxul menstrual. Incearca sa mananci alimente bogate in vitamina E cu cateva zile inainte de ciclul menstrual pentru a preveni crampele, anxietatea si alte simptome. Alimentele bogate in vitamina E includ migdalele, semintele de floarea soarelui, spanacul, broccoli si cerealele. Vitamina E este, de asemenea, si un antioxidant care combate radicalii liberi care provoaca imbatranirea.

Citește și:

Foto interior si prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.